Πολλά εξακολουθούν να είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των ξενοδοχοϋπαλλήλων αυτή την περίοδο, παρά τα μέτρα στήριξης από πλευράς κυβέρνησης. Το γεγονός ότι καλούνται να περάσουν έναν ολόκληρο μήνα με το επίδομα ειδικού σκοπού, δηλαδή 534 ευρώ, δημιουργεί σωρεία στις οικογένειες των ανθρώπων αυτών, πολλοί εκ των οποίων μάλιστα, δεν το έχουν λάβει καν.

Ο Πρόεδρος Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Ηρακλείου, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Σημείωσε χαρακτηριστικά, ότι «υπάρχει πρόβλημα με την αίτηση αναστολής των ξενοδοχοϋπαλλήλων, υπάρχει πρόβλημα, πολλοί δεν έχουν πάρει τα ανάλογα χρήματα που προβλέπονται. Μιλάμε για χρήματα Ιουνίου και είναι Αύγουστος και δεν τα έχουμε πάρει».

«Έχουμε πρόβλημα επιβίωσης. Έχουμε συχνή επαφή με το Υπουργείο μέσω της ομοσπονδίας μας, ώστε οι εργαζόμενοι να πληρωθούν όσο πιο γρήγορα γίνεται».

Πρόσθεσε επίσης, ότι «υπάρχει εκμετάλλευση, εργοδοτική ασυδοσία. Έχουμε φαινόμενα λιποθυμίας εργαζόμενου μέσα σε ξενοδοχείο. Έπεσε κάτω από την κούραση, πήρε αναρρωτική άδεια και τον απέλυσαν».

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση