HomeHL-9Κορωνοϊός: Έκτακτες συναντήσεις Κικίλια με τους διοικητές των νοσοκομείων της χώρας

Κορωνοϊός: Έκτακτες συναντήσεις Κικίλια με τους διοικητές των νοσοκομείων της χώρας

Στο επίκεντρο το βάρος που δέχεται η περιφέρεια λόγω κορωνοϊού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο πλαίσιο της αυξημένης ετοιμότητας όλων των νοσηλευτικών δομών της χώρας για την αντιμετώπιση κρουσμάτων κορονοϊού, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός, Β. Κοντοζαμάνης την Τετάρτη 5 Αυγούστου στις 11:00 θα έχουν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας έκτακτες και διαδοχικές συναντήσεις εργασίας με τους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) και τους διοικητές όλων των νοσοκομείων της επικράτειας. Επίσης θα συμμετέχουν ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Ι. Κωτσιόπουλος, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Π. Αρκουμανέας και ο προέδρος του ΕΚΑΒ- ΕΚΕΠΥ, Ν. Παπαευσταθίου.

Βασικό θέμα συζήτησης θα είναι φυσικά η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού των τελευταίων ημερών και το βάρος που δέχεται η περιφέρεια, εν μέσω καλοκαιρινών αδειών.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας: «η αύξηση των κρουσμάτων δεν έχει οδηγήσει, μέχρι στιγμής, σε σημαντική πίεση στο σύστημα υγείας». Οι νοσηλευόμενοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ήταν 13 την Κυριακή 2 Αυγούστου, ενώ οι διασωληνομένοι ήταν 12.

Διαφήμιση
Διαφήμιση