HomeHL-9Κορωνοϊός στην Κρήτη: 58 συνολικά τα κρούσματα, εγχώρια και εισαγόμενα

Κορωνοϊός στην Κρήτη: 58 συνολικά τα κρούσματα, εγχώρια και εισαγόμενα

Πάνω από 33.000 άνθρωποι έχουν εξεταστεί για covid-19

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ελεγχόμενη είναι, μέχρι στιγμής, η κατάσταση στην Κρήτη ως προς τα κρούσματα κορωνοϊού που έχουν καταγραφεί στο νησί από την αρχή της πανδημίας μέχρι και σήμερα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας από τις 11 Μαρτίου, πάνω από 34.000 άνθρωποι έχουν υποβληθεί σε τεστ με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να ανέρχονται στα 58.

Απ’ αυτά τα κρούσματα, δύο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 21 μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία αναφοράς της Κρήτης. Παράλληλα, τα περισσότερα είναι εγχώρια ενώ αρκετά εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδους του νησιού (αεροδρόμιο Ηρακλείου και Χανίων).

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 20 ενεργά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που βρίσκονται σε καραντίνα (είτε σε ξενοδοχεία είτε στα σπίτια τους) ενώ ένα ζευγάρι ηλικιωμένων νοσηλεύεται στην ειδική μονάδα covid-19 στο ΠΑΓΝΗ με ήπια συμπτώματα. Οι υπόλοιπες κλινικές covid-19 του νησιού είναι άδειες.

Τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊου στην Κρήτη

11 Μαρτίου: Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο. Πρόκειται για έναν 45χρονο Ηρακλειώτη ο οποίος είχε ταξιδέψει στην Αθήνα. Εμφάνιση ήπια συμπτώματα και πήγε στο νοσοκομείο αναφοράς του Ηρακλείου με τα αποτελέσματα να βγαίνουν θετικά. Τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό μαζί με την οικογένειά του για 14 ημέρες.

22 Μαρτίου: Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στο Λασίθι. Πρόκειται για μία 53χρονη γυναίκα από τη Σητεία που μεταφέρθηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου του Αγίου Νικολάου και βγήκε λίγες ώρες αργότερα.

28 Μαρτίου: Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στο Ρέθυμνο. Πρόκειται για έναν 58χρονο ιερέα που παρουσίασε ήπια συμπτώματα της νόσου και μεταφέρθηκε στην ειδική πτέρυγα covid – 19 στο νοσοκομείο Ρεθύμνου.

1 Απριλίου: Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στα Χανιά. Πρόκειται για έναν 65χρονο άνδρα που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Βρετανία. Ο ίδιος πήγε σε ιδιωτικό κέντρο, πραγματοποίησε διαγνωστικό τεστ και βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

1 Ιουλίου: Το πρώτο θετικό κρούσμα που εντοπίστηκε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου. Πρόκειται τουρίστρια από την Ρουμανία που έφτασε αεροπορικώς στο Ηράκλειο και υπεβλήθη σε τεστ στο αεροδρόμιο. Μία μέρα αργότερα βγήκαν τα αποτελέσματα τα οποία ήταν θετικά και μεταφέρθηκε μαζί με τον σύζυγό της στο ξενοδοχείο καραντίνας στη Χερσόνησο.

Δύο θάνατοι στην Κρήτη

Δύο θάνατοι ανθρώπων που είχαν προσβληθεί από κορωνοϊό έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής στην Κρήτη.

25 Μαρτίου: Ο 42χρονος Γερμανός καθηγητής αποτελεί το πρώτο θύμα κορωνοϊού στην Κρήτη. Στις 13 Μαρτίου εμφάνισε ήπια συμπτώματα με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε τεστ το οποίο βγήκε θετικό. Αρχικά τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό ωστόσο λίγες μέρες αργότερα επιδεινώθηκε η κατάστασή του και εισήχθη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ όπου και άφησε την τελευταία του πνοή. Ο ίδιος κηδεύτηκε στο Νέο Κοιμητήριο, σε μεταλλικό φέρετρο.

22 Ιουλίου: Μία 78χρονη Ελληνοαμερικανίδα είναι το δεύτερο θύμα του κορωνοϊού στην Κρήτη. Η 78χρονη βρισκόταν στην Ρόδο όπου έκανε διακοπές ωστόσο εμφάνισε σοβαρά συμπτώματα της νόσου και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Από εκεί με αεροδιακομιδή έφτασε στο Βενιζέλειο όπου λίγες μέρες αργότερα άφησε την τελευταία της πνοή. Η άτυχη γυναίκα ετάφη, με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, στο Ηράκλειο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση