HomeΚΡΗΤΗΤο επιστημονικό έργο του Ινστιστούτου Ελιάς Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου

Το επιστημονικό έργο του Ινστιστούτου Ελιάς Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου

Σύσκεψη στη Περιφέρεια Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το ερευνητικό έργο που παράγει το Ινστιτούτο  Ελιάς Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου (ΙΕΛΥΑ) του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ βρέθηκε στο επίκεντρο σύσκεψης που συγκάλεσε σήμερα στη Περιφέρεια ο Αντιπεριφερειάρχης πρωτογενή τομέα Μανόλης Χνάρης. Την παρουσίαση έκαναν από το ΙΕΛΥΑ η Διευθύντρια Δρ. Αναστασία Τσαγκαράκου, ο αναπληρωτής διευθυντής Δρ Γιώργος Ψαρράς και η ερευνητική ομάδα του Ινστιτούτου Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου από τα Χανιά και το Ηράκλειο. Από πλευράς Περιφέρειας Κρήτης συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Ζαχαρίας Σωμαράς,  ο Αναπληρωτή Διευθυντής ΔΑΟ Κώστας Φωτάκης, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη.

Ειδικότερα, τα θέματα αφορούσαν:

-η δομή και το ρόλο του Ινστιτούτου Ελιάς Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου(ΙΕΛΥΑ) του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ

-οι ερευνητικές δραστηριότητες του ΙΕΛΥΑ που ενδιαφέρουν τον πρωτογενή τομέα του νησιού: ελιά, ελαιόλαδο, εσπεριδοειδή, υποτροπικά, αμπέλι, κηπευτικά, φυτοπροστασία, θρέψη και αρδεύσεις

-η πορεία των έργων που υλοποιούνται σε επίπεδο Κρήτης

-το πρόγραμμα παροχής υπηρεσιών και συμβουλών του Ινστιτούτου

-η συμβολή του ερευνητικού δυναμικού του ΙΕΛΥΑ στην επίλυση προβλημάτων και στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα του νησιού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης πρωτογενή τομέα Μανόλης Χνάρης, αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ Περιφέρειας Κρήτης και ΙΕΛΥΑ του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ τονίζοντας ότι, υπάρχει το πεδίο για διεύρυνση των συνεργασιών προκειμένου η ερευνητική γνώση που παράγεται να ωφελήσει περαιτέρω τον πρωτογενή τομέα της Κρήτης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση