HomeHL-9Τα εισαγόμενα κρούσματα στην Κρήτη την τελευταία εβδομάδα

Τα εισαγόμενα κρούσματα στην Κρήτη την τελευταία εβδομάδα

Νέο κρούσμα στα Χανιά – Ο φόβος εστιάζεται στους ασυμπτωματικούς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ολοένα και αυξάνεται η αγωνία αλλά και ο φόβος των ειδικών ώστε να μην ξεφύγει η κατάσταση εξαιτίας της έξαρσης των κρουσμάτων με κορωνοϊού εξαιτίας του τουρισμού.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι – σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία – καθημερινά υπάρχουν δεκάδες κρούσματα τα οποία είναι εισαγόμενα στη χώρα με τις αρχές να φοβούνται κυρίως τους ασυμπτωματικούς οι οποίοι μπορεί να μη νοσήσουν αλλά ενδέχεται να μεταδώσουν τον ιό σε άλλους πολίτες.

Πτωτική πορεία

Πτωτική πορεία πάντως παρά την ανησυχία, δείχνουν οι αριθμοί των εισαγόμενων κρουσμάτων κορωνοϊού σε αντίθεση με τον συνολικό αριθμό που δίνει το υπουργείο Υγείας για την Ελλάδα. Τα μέτρα στα χερσαία μας σύνορα φαίνεται να απέδωσαν καρπούς, καθώς είναι σαφώς μειωμένα την τελευταία εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, συνολικά 49 νέα εισαγόμενα κρούσματα καταγράφηκαν στη χώρα μας τις τελευταίες 7 ημέρες με την Κρήτη να έχει 6 συνολικά κρούσματα.

Νέο κρούσμα στα Χανιά

Ένα νέο εισαγόμενο κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε στο αεροδρόμιο Χανίων.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ των Χανίων, πρόκειται για έναν άνδρα ο οποίος ήταν ασυμπτωματικός και όταν έφτασε στο αεροδρόμιο υπεβλήθη σε τεστ.

Χθες βγήκαν τα αποτελέσματα που έδειξαν πως ο τουρίστας είναι θετικός στον κορωνοϊό και μεταφέρθηκε στο ξενοδοχείο καραντίνας.

Την ίδια ώρα, δύο ακόμα γυναίκες φιλοξενούνται στο ξενοδοχείο καραντίνας στα Χανιά.

Η ανάλυση των 49 εισαγόμενων κρουσμάτων της χώρας κατά την τελευταία βδομάδα

Συνολικά 49 νέα εισαγόμενα κρούσματα καταγράφηκαν στη χώρα μας τις τελευταίες 7 ημέρες

Τα 32 έφτασαν στην Ελλάδα αεροπορικώς, τα τέσσερα με πλοίο, ενώ τρία από αυτά ήρθαν από τα χερσαία σύνορα.

Τα περισσότερα περιστατικά καταγράφηκαν στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτία, Εύβοια, Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Φωκίδα) και στην Αττική, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας από την 1η Ιουλίου και για 19 ημέρες είχε καταγράψει μόνο ένα εισαγόμενο κρούσμα. Ωστόσο την τελευταία εβδομάδα διαγνώστηκαν ακόμη 16 νέα περιστατικά. Δυτική Μακεδονία και Θεσσαλία δεν κατέγραψαν κανένα εισαγόμενο κρούσμα.

Νέα κρούσματα ανά περιφέρεια

16 Αττικής

16 Στερεάς Ελλάδας

7 Ιόνιων Νήσων

6 Κεντρικής Μακεδονίας

6 Κρήτης

5 Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης

5 Νοτίου Αιγαίου

2 Δυτικής Ελλάδας

1 Ηπείρου

1 Πελοποννήσου

1 Βορείου Αιγαίου

0 Δυτικής Μακεδονίας

0 Θεσσαλίας

Τα περισσότερα ενεργά εισαγόμενα κρούσματα αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην Αττική (26) και ακολουθούν τα Επτάνησα με 12 περιστατικά. Τα περισσότερα κρούσματα έχουν έρθει από τη Σερβία, ενώ ακολουθούν οι επισκέπτες από τη Ρουμανία. Πάντως τελευταία στη λίστα βρίσκεται η Βρετανία.

Χώρες προέλευσης κρουσμάτων (συνολικά)

80 Σερβία

69 Ρουμανία

68 Βουλγαρία

27 Αλβανία

9 Βρετανία

Διαφήμιση
Διαφήμιση