HomeHL-9Βίντεο-ντοκουμέντο: Καρέ-καρέ η στιγμή της δολοφονικής επίθεσης στον Στέφανο Χίο

Βίντεο-ντοκουμέντο: Καρέ-καρέ η στιγμή της δολοφονικής επίθεσης στον Στέφανο Χίο

Από κάμερα ασφαλείας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ενα βίντεο διαρκείας 39 δευτερολέπτων από τη στιγμή της επίθεσης στον Στέφανο Χίο ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Στο βίντεο φαίνεται ο δράστης να πλησιάζει το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο δημοσιογράφος, να πυροβολεί και στη συνέχεια να τρέπεται σε φυγή. Σημειώνεται ότι η επίθεση έγινε λίγο πριν από τις 3 τα ξημερώματα της Δευτέρας, την ώρα που ο Στέφανος Χίος επέστρεφε στο σπίτι του από την εφημερίδα που εκδίδει και ακριβώς τη στιγμή που είχε σταματήσει έξω από το σπίτι του περιμένοντας να μπει στο γκαράζ.

Καρέ-καρέ η δολοφονική επίθεση στον Στέφανο Χίο

Στην ιστοσελίδα του Στέφανου Χίου περιγράφεται τι βλέπουμε στο βίντεο

Ωρα 02:47’:40’’ πρώτες πρωινές ώρες. Ο Στέφανος Χίος πλησιάζει αργά με το αυτοκίνητό του έξωθεν της οικίας του. Ακινητοποιεί το όχημά του για λίγα δευτερόλεπτα για να τσεκάρει οπτικά τον χώρο, όπως κάνει κάθε βράδυ.
02:48’:00’’. Κινείται αργά και πάλι…
02:48’:10’’. Ο Στέφανος Χίος ανακόπτει, κατεβάζει τα τζάμια των θυρών του αυτοκινήτου, ανάβει φακό νυκτός προκειμένου να φωτίσει (τσεκάρει) τα σκοτεινά σημεία περιμετρικά της οικίας του.
02:48’:15’’. Ο φακός περιστρέφεται στα αριστερά και όπισθεν του αυτοκινήτου του, όταν αντιλαμβάνεται τον μασκοφόρο εκτελεστή να πλησιάζει τρέχοντας προς την πλευρά του οδηγού. Προσπαθεί να διαφύγει επανεκκινώντας το όχημα.
02:48’:21’’. Ο Στέφανος Χίος ακινητοποιεί το όχημά του. Ο μασκοφόρος εκτελεστής στέκεται μπροστά στο παράθυρο του οδηγού. Αρχίζει να πυροβολεί εξ επαφής τον Στέφανο Χίο σημαδεύοντας το κεφάλι και την καρδιά.
02:48’:25’’. Το όπλο του εκτελεστή μπλοκάρει. Ο Στέφανος Χίος έχει δεχθεί ήδη δύο σφαίρες των 9mm στον λαιμό και στα πλευρά.
02:48’:26’’. Ο Στέφανος Χίος ανοίγει την πόρτα, ο εκτελεστής τρέχει να διαφύγει προς την πλευρά που τον αναμένει ο συνεργός του.
02:48’:42’’. Ο Στέφανος Χίος αιμόφυρτος αποβιβάζεται από το όχημά του προκειμένου να κυνηγήσει τον δράστη.
02:48’:52’’. Επιβιβάζεται ξανά με δυσκολία στο όχημά του, βάζει μπρος και κατευθύνεται προς το πλησιέστερο νοσοκομείο (Σισμανόγλειο) για παροχή ιατρικής φροντίδας.

Στέφανος Χίος: Πώς περιέγραψε τον δράστη της επίθεσης εναντίον του -Πού στρέφονται οι έρευνες

Στην περιγραφή του ατόμου που συμμετείχε στη δολοφονική επίθεση εναντίον του προχώρησε χθες ο δημοσιογράφος και εκδότης Στέφανος Χίος στην κατάθεση που έδωσε σε αστυνομικούς από το ΚΑΤ, όπου παραμένει νοσηλευόμενος και εκτός κινδύνου.

«Ο δράστης που με πυροβόλησε φορούσε κουκούλα, ενώ τα μάτια του είχαν σχιστοειδές σχήμα», είπε ο δημοσιογράφος, ενώ, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας που εκδίδει, το άτομο που εξαπέλυσε την επίθεση εναντίον του ήταν χαμηλού αναστήματος.

Ο Στέφανος Χίος υποστήριξε επίσης ότι δεχόταν απειλές. «Το τελευταίο διάστημα δεχόμουν απειλές και πιστεύω ότι έχει σχέση με τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ της εφημερίδας μας», είπε στους αστυνομικούς ο δημοσιογράφος, ενώ παράλληλα σημείωσε ότι έπαιρνε μέτρα ασφαλείας νοικιάζοντας συνεχώς καινούργια αυτοκίνητα, ώστε να μην κινείται με το ίδιο.

Ο δημοσιογράφος και εκδότης περιέγραψε και τη στιγμή της επίθεσης, όπως και την αντίδρασή του, αναφέροντας ότι μόλις άρχισε να δέχεται πυροβολισμούς άνοιξε με δύναμη την πόρτα του αυτοκινήτου του, η οποία χτύπησε τον δράστη στο χέρι που κρατούσε το όπλο. Σημειώνεται ότι η αστυνομία έχει συγκεντρώσει και επεξεργάζεται βιντεοληπτικό υλικό τόσο από τις κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στο σπίτι του Στέφανου Χίου όσο και στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας του Στέφανου Χίου, οι αστυνομικοί δίνουν μεγάλη βαρύτητα στην καταγραφή της κάμερας που υπάρχει στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού του δημοσιογράφου, ενώ πολύτιμη βοήθεια μπορούν να προσφέρουν οι τηλεφωνικές επικοινωνίες του δημοσιογράφου τις τελευταίες ημέρες.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση