HomeHL-TOPΚορωνοϊός – Τουρισμός: Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο πρόεδρος Ξενοδόχων Ηρακλείου

Κορωνοϊός – Τουρισμός: Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο πρόεδρος Ξενοδόχων Ηρακλείου

«Η Πολιτεία να λάβει άμεσα μέτρα» λέει ο κ. Χαλκιαδάκης στο cretapost

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων του νομού Ηρακλείου, Νίκος Χαλκιαδάκης μετά την έξαρση στα εισαγώμενα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Αυτή τη στιγμή η Κρήτη έχει συνολικά 49 επιβεβαιώμενα κρούσματα, με τα 15 να ήταν προ τουριστικής σεζόν, και τα υπόλοιπα να είναι κυρίως εισαγώμενα.

Ο κ. Χαλκιαδάκης απευθύνει, μέσω του cretapost, έκκληση στην Πολιτεία να προστατεύσει τον τουριστικό προορισμό ώστε να μην ξεφύγει η κατάσταση.

«Δεν θέλω να κινδυνεύει η τουριστική σεζόν στην Ελλάδα και ειδικά στην Κρήτη γι’ αυτό κρούω τον κώδωνα. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, αυξάνονται τα εισαγόμενα κρούσματα. Ευτυχώς, όχι ακόμα τραγικά, αλλά αν συνεχιστεί αυτή η αύξηση τότε φοβάμαι μήπως κλείσει κάποιος τουριστικός προορισμός. Αν για παράδειγμα αυξηθούν τα κρούσματα στη Χερσόνησο και πάνε στα 200 τι θα κάνει η Πολιτεία; Θα προχωρήσει σε κάποιο lockdown κι αυτό θα είναι καταστροφικό», επισημαίνει μιλώντας στο cretapost ο κ. Χαλκιαδάκης ενώ την ίδια ώρα προτείνει το εξής: «Η απόφαση που πήρε η Πολιτεία για την Ρουμανία και τη Σερβία είναι σωστή. Κι αυτό πρέπει να γίνει και για τις υπόλοιπες αγορές. Θα πρέπει να υποβάλλονται οι τουρίστες σε τεστ πριν την αναχώρησή τους και να γνωρίζουμε αν είναι αρνητικοί να ταξιδεύουν, αν είναι θετικοί να μένουν στη χώρα τους σε καραντίνα. Μέχρι στιγμής η Πολιτεία έχει χειριστεί πολύ καλά το θέμα του κορωνοϊού γι’ αυτό θα πρέπει να προχωρήσει και σε αυτό το μέτρο για να προστατεύσουμε τον τουριστικό προορισμό μας».

Στο 30% η τουριστική κίνηση μέχρι το τέλος του Ιουλίου

Στο υπεραισιόδοξο σενάριο κινείται η Κρήτη σύμφωνα με τις αφίξεις τουριστών στο νησί.

Από την αρχή της σεζόν όλοι οι τουριστικοί φορείς έλεγαν πως το αισιόδοξο σενάριο θα ήταν να έρθουν στην Κρήτη το 20% των επισκεπτών της περσινής σεζόν, ωστόσο αυτή τη στιγμή η κίνηση πιάνει το… 30%.

«Αυτή τη στιγμή τουριστικά ο νομός Ηρακλείου είναι ο καλύτερος τουριστικά απ’ όλη την Ελλάδα. Μέχρι τέλος του Ιουλίου θα έχουμε 215.000 αφίξεις. Είμαστε στο υπεραισιόδοξο σενάριο γιατί δεν μιλάμε για το 20% της περσινής σεζόν που λέγαμε ότι θα ήμασταν ικανοποιημένοι αν το πιάναμε αλλά στο 30%. Πάντα μιλώντας για αυτή τη στιγμή, δεν ξέρουμε τι θα γίνει αύριο. Γι’ αυτό πρέπει να προστατεύσουμε αυτό που έχουμε», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Χαλκιαδάκης ενώ παράλληλα τόνισε πως στο Ηράκλειο έχουν ανοίξει το 50% των τουριστικών μονάδων.

Τρία παραμένουν τα ξενοδοχεία «καραντίνας» – Μόνο στο ένα υπάρχει κόσμος

Τρία παραμένουν τα ξενοδοχεία «καραντίνας» στο νομό Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο δήμο Χερσονήσου.

Μάλιστα, όπως προκύπτουν από τα στοιχεία μόνο το ένα ξενοδοχείο φιλοξενεί επιβεβαιωμένα κρούσματα.

«Στο νομό Ηρακλείου υπάρχουν τρία ξενοδοχεία καραντίνας. Ευτυχώς μόνο το ένα είναι ενεργό ως προς τα επιβεβαιωμένα κρούσματα που φιλοξενεί. Τα υπόλοιπα απλώς υπάρχουν για αν χρειαστούν στο μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαλκιαδάκης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση