HomeΚΡΗΤΗ800.000,00 ευρώ για τη βελτίωση υποδομών οδοποιίας

800.000,00 ευρώ για τη βελτίωση υποδομών οδοποιίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Άλλο ένα έργο βελτίωσης των υποδομών οδοποιίας ξεκινά να υλοποιεί η Δημοτική Αρχή Μινώα Πεδιάδας. Πρόκειται για το έργο της βελτίωσης – ασφαλτόστρωσης των οδών Θραψανού – Ευαγγελισμού και Αρχαγγέλου – Ευαγγελισμού, για το οποίο ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης υπέγραψε σήμερα σχετική σύμβαση, προϋπολογισμού μελέτης 800.000,00€. Η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και ουσιαστικά αποτελεί το 1ο υποέργο της πράξης «Βελτίωση υφισταμένης οδού Καστέλλι – Θραψανό του Δήμου Μινώα Πεδιάδας», ο συνολικός προϋπολογισμός μελέτης της οποίας ανέρχεται στις 1.300.000,00€.

Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή σκοπός του παρόντος έργου είναι η βελτίωση τμήματος  μήκους περίπου 2,5 χλμ. εκτός ορίων οικισμών του επαρχιακού δρόμου Θραψανό – Ευαγγελισμός – Αρχάγγελος, ο οποίος παρουσιάζει πολλά προβλήματα και αρκετό φόρτο κυκλοφορίας. Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθούν πλήρεις εργασίες οδοποιίας επί του υπάρχοντος δρόμου και πιο συγκεκριμένα: μελέτες, χωματουργικά, οδοστρωσία, τεχνικά, ασφαλτικά, καθώς και έργα σήμανσης και ασφάλειας. Οι μελέτες που πρέπει να παραδώσει ο ανάδοχος αφορούν συνολικά στα παρακάτω τμήματα (συνολικού μήκους 4,55 χλμ.):

–           Καρδουλιανώ (Καστέλλι) – Αρχάγγελος, μήκους 0,7 χιλ.

–           Αρχάγγελος – Ευαγγελισμός,  μήκους 1,85 χιλ.

–           Ευαγγελισμός – Θραψανό,  μήκους  2,0 χιλ.

Η προθεσμία ολοκλήρωσης των εργασιών κατασκευής και δοκιμών του έργου είναι δώδεκα (12) μήνες, δηλαδή μέχρι τον Ιούλιο του 2015.

Διαφήμιση
Διαφήμιση