HomeHL-GreeceΚορωνοϊός: Ο χάρτης διασποράς των νέων κρουσμάτων

Κορωνοϊός: Ο χάρτης διασποράς των νέων κρουσμάτων

7 τα εισαγόμενα, 10 στην Ξάνθη και 11 σε 6 ακόμη περιοχές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ γνωστοποίησε πως διαπιστώθηκαν 28 νέα κρούσματα του κορωνοϊού την Πέμπτη, ενώ με νεότερη ενημέρωση ο Οργανισμός έδωσε τη διασπορά των νέων περιπτώσεων Covid-19 ανά την Επικράτεια.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ λοιπόν, διενεργήθηκαν πάνω από 5.889 μοριακά τεστ στα αεροδρόμια, από την Τετάρτη, όταν και άνοιξαν όλα τα αεροδρόμια της χώρας. Από τα περίπου 1400 δείγματα προέκυψαν 5 θετικά κρούσματα κορωνοϊού, κάποια εκ των οποίων βρέθηκαν στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, όπου χθες διεξήχθησαν 66 μοριακά τεστ.

Από τα 5 εισαγόμενα κρούσματα κορωνοϊού στα αεροδρόμια, ένα αφορά στον Ελληνοαμερικάνο που διαγνώστηκε θετικός στην Κάρπαθο. Τα υπόλοιπα 4 εισαγόμενα κρούσματα προέρχονται, ένα από τη Βουλγαρία, ένα από τη Βοσνία, ένα από την Αλβανία και ένα από την Ινδία μέσω πτήσης από την Ολλανδία.

Δυο νέα εισαγόμενα κρούσματα από οδικές μεταφορές

Επίσης από τα 1.972 δείγματα που ελήφθησαν χθες από ταξιδιώτες από οδικές μεταφορές, είτε στον Προμαχώνα, είτε από τα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας, μόλις δύο διαγνώστηκαν θετικά.

Ειδικότερα, 1.032 δείγματα που ελέγχθηκαν στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας ήταν όλα αρνητικά. Το ίδιο συμβαίνει και με 550 δείγματα που είχαν συλλεχθεί από τουρίστες που έφθασαν χθες στην Κρήτη. Από τον Προμαχώνα έγιναν 388 έλεγχοι σε ταξιδιώτες και βρέθηκαν δύο θετικά κρούσματα.

Η διασπορά των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού εντός της Επικράτειας

Τέλος, από τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, πέραν των 7 εισαγόμενων διαπιστώθηκαν 21 επιπλέον κρούσματα του κορωνοϊού σε όλη την Επικράτεια. Από αυτά 10 εντοπίστηκαν στην Ξάνθη, όπου η Πολιτική Προστασία αποφάσισε παράταση της καραντίνας, 2 στην Καστοριά, 2 στη Ροδόπη, 3 στη Δράμα, 1 στην Κοζάνη, 2 Λάρισα και 1 στην Αττική.

Στην ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας για την Ξάνθη τονίζεται ότι λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων στην περιοχή της ΠΕ Ξάνθης -χθες επιβεβαιώθηκαν 8 νέα κρούσματα και σήμερα 10 στην περιοχή-, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, αποφασίστηκε η παράταση ισχύος των οριζόντιων περιοριστικών μέτρων στους Δήμους Ξάνθης, Μύκης, Τοπείρου, Αβδήρων της ΠΕ Ξάνθης, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα κορωνοϊού

«Σήμερα, ανακοινώνουμε 28 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3458, εκ των οποίων το 55.0% άνδρες αφορά άνδρες. 785 (22.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1914 (55.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

8 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 60 ετών. 4 (50.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 118 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 192 θανάτους συνολικά στη χώρα. 61 (31.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση