HomeΚΡΗΤΗΠαράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης

Κύριο αίτημα η μονιμοποίηση των αναπληρωτών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης πραγματοποίησαν το πρωί τα μέλη της αγωνιστικής Συσπείρωσης Ηρακλείου με κύριο αίτημα τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Χαιρετίζουμε τη μαζική και δυναμική παρουσία αναπληρωτών και μόνιμων εκπαιδευτικών και γονιών, ως συνέχεια των κινητοποιήσεων όλου του προηγούμενου διαστήματος ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ, ενάντια στην τροπολογία και υπουργική απόφαση για τις κάμερες στις τάξεις, ενάντια στην κατάργηση μαθημάτων και ειδικοτήτων με το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Σήμερα, δόθηκε ακόμα ένα μήνυμα διεκδίκησης σύγχρονων όρων λειτουργίας του σχολείου με βάση τις πραγματικές μορφωτικές ανάγκες μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Άλλη μια σχολική χρονιά φτάνει στο τέλος της και άλλη μια κυβέρνηση ετοιμάζει πάνω από 40.000 απολύσεις αναπληρωτών. Η κυβέρνηση της ΝΔ, άξια συνεχιστής της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και τις κατευθύνσεις της ΕΕ, του ΟΟΣΑ, ευθυγραμμισμένη με τις ανάγκες του κεφαλαίου, παρά τις αυξημένες ανάγκες που θα προκύψουν λόγω της πιθανής επανεμφάνισης της πανδημίας, συνεχίζει την πολιτική της υποστελέχωσης, της υποβάθμισης, της ιδιωτικοποίησης, των ταξικών φραγμών στην εκπαίδευση. Οι τραγικές ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, αλλά και υποδομές που αναδείχτηκαν την περίοδο της πανδημίας δεν αποτελούν προτεραιότητα της κυβέρνησης. Προτεραιότητα αποτελεί η απόλυση των αναπληρωτών, αντί να προχωρήσει άμεσα σε διορισμούς μόνιμου προσωπικού στα σχολεία και να ανανεώσει από τώρα τις συμβάσεις, ώστε τα σχολεία να δουλέψουν στοιχειωδώς τον Σεπτέμβρη με το άνοιγμά τους. Οι τραγικές ελλείψεις παραμένουν και η ελαστική εργασία των αναπληρωτών γίνεται μία κανονικότητα.

Αν κυβέρνηση και Υπουργείο ήθελαν να στηρίξουν τα σχολεία δε θα εφάρμοζαν το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ για τους μόνιμους διορισμούς και την πρόσληψη των αναπληρωτών. Θα διόριζαν άμεσα όλους τους αναπληρωτές και δε θα τους έβαζαν σε αυτή τη συνεχή, άδικη και ψυχοφθόρα διαδικασία, να κυνηγάνε συνεχώς χαρτιά, σεμινάρια, μεταπτυχιακά, ματώνοντας οικονομικά, χωρίς να έχουν καμία σταθερότητα ούτε στους πίνακες, ούτε στην ίδια τους τη ζωή. Ο νόμος Γαβρόγλου το μόνο που εξασφαλίζει είναι ότι όσα «προσόντα» κι αν έχουν οι αναπληρωτές ποτέ δε θα είναι αρκετά για να εξασφαλίσουν μόνιμη και σταθερή δουλειά ή ακόμη και μία σταθερή θέση στους πίνακες.

Μόνη λύση για τους αναπληρωτές είναι η οργάνωση και η συσπείρωσή τους στα σωματεία!

Μόνο ο οργανωμένος αγώνας μπορεί να φέρει διέξοδο στα τεράστια αδιέξοδα που δημιουργούνται στη ζωή

Διεκδικούμε :

· Άμεση μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών όλων των ειδικοτήτων, πλήρους και μειωμένου ωραρίου, που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στα σχολεία με ταυτόχρονη κατάργηση του νόμου Γαβρόγλου.

· Καμία απόλυση. Να υπάρξει αυτόματη ανανέωση ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ που υπογράφτηκαν μέσα στη σχολική χρονιά 2019-2020 για ακόμα ένα έτος ώστε να δοθεί άμεσα τέρμα στην αγωνία με τους νέους πίνακες της Γενικής Αγωγής.

· Άμεση πρόσληψη όλων των αναπληρωτών σε μια φάση ώστε να μην υπάρχουν κενά με την έναρξη των μαθημάτων τη νέα σχολική χρονιά (2020 – 2021) που θα ξεκινήσει στις 7/9.

· Να μην εφαρμοστούν οι απαράδεκτες διατάξεις του νομοσχεδίου που οδηγούν σε απολύσεις αναπληρωτών (τιμωρητικής διατάξεις, υποχρεωτικές μετακινήσεις παράλληλης στήριξης κ.α.).

· Εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με αυτά των μόνιμων (άδειες, συνδικαλιστικά δικαιώματα).

· Άμεσα να δοθεί λύση σε σχέση με τη μετακίνηση, τη στέγαση και τη διαμονή με ευθύνη του κράτους. Δεν αντέχουμε άλλο το τεράστιο οικονομικό βάρος της διαρκούς μετακίνησης.

· Να αρθούν όλες οι αδικίες που έχουν γίνει στους πίνακες της ειδικής (αποκλεισμό συναδέλφων χωρίς εξομοίωση, απορριφθέντες λόγω παράβολου, κομμένα μόρια από πτυχία Αγγλικών, λάθη στη μοριοδότηση κ.α.).

ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ!

Διαφήμιση
Διαφήμιση