HomeHL-9Ηράκλειο: Δικάζεται για την απάτη στο διαδίκτυο – Πουλούσε δήθεν κινητά μέσω αγγελίας

Ηράκλειο: Δικάζεται για την απάτη στο διαδίκτυο – Πουλούσε δήθεν κινητά μέσω αγγελίας

Στο ακροατήριο το Σεπτέμβρη η υπόθεση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με το πρόσχημα της πώλησης ενός κινητού τηλεφώνου τηλεφώνου στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ένας Ηρακλειωτης είχε καταφέρει να αποκομίσει μεγάλο χρηματικό ποσό.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο δράστης το 2018 είχε ανεβάσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αγγελία για την πώληση ενός κινητού τηλεφώνου. Οι ενδιαφερόμενοι επικοινωνούσαν με τον δράστη μέσω προσωπικών μηνυμάτων.

Άγνωστο πως, κατάφερνε και τους έπειθε να του στέλνουν φωτογραφίες των τραπεζικών τους καρτών και από τις δύο όψεις με αποτέλεσμα εκείνος να πραγματοποιεί αγορές χρεώνοντας τις κάρτες τους με υπέρογκα ποσά.

Συνολικά 8 είναι τα θύματα εκ των οποίων οι 7 είναι Ηρακλειώτες και ένας Χανιώτης. Η απάτη εξιχνιάστηκε μετά από έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του άνδρα και μίας γυναίκας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.

Το ποσό που ο άνδρας πρόλαβε να χρεώσει στις κάρτες των 8 θυμάτων του ξεπερνά τις 8.000 ευρώ.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ορίστηκε για τις αρχές Σεπτεμβρίου του 2020 στο Α τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου και στο εδώλιο εκτός από τον δράστη θα καθίσει και μία φίλη του στην κατοχή της οποίας βρέθηκαν κινητά τηλέφωνα, ρούχα και άλλα είδη, τα οποία είχαν αγοραστεί με τις «κλεμμένες κάρτες».

Διαφήμιση
Διαφήμιση