HomeHL-9Κόβουν το ρεύμα σε σπίτια και επιχειρήσεις – Ζητούν την παρέμβαση του Συνηγόρου Καταναλωτή

Κόβουν το ρεύμα σε σπίτια και επιχειρήσεις – Ζητούν την παρέμβαση του Συνηγόρου Καταναλωτή

Επιστολή της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πολλές είναι οι διακοπές ρεύματος που πραγματοποιεί ιδιωτική εταιρία σε πολλά σπίτια και επιχειρήσεις ενώ παράλληλα δεν δέχεται κάποια ρύθμιση για την οφειλή.

Αυτό καταγγέλλει μεταξύ άλλων η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης που ζητά με επιστολή της την παρέμβαση του Συνηγόρου του Καταναλωτή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με αφορμή, την  διακοπή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, σε πολλά νοικοκυριά  και επιχειρήσεις και την άρνηση ,  να δεχτεί κάποια ρύθμιση του ποσού, σε  δόσεις η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , καταγγέλλει την εταιρεία KEN Α.Ε  και την παρέμβαση του Συνηγόρου του Καταναλωτή κ.Λευτέρη Ζαγορίτη, καλώντας τον ,να παρέμβει διαμεσολαβητικά, με το κύρος που διαθέτει ως Ανεξάρτητη Αρχή.

Στην επιστολή της ,η ΄Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ,μεταξύ των άλλων αναφέρει:

κ.Συνήγορε του Καταναλωτή,

Σας μεταφέρουμε, την πικρία, την δυσαρέσκιά και το άγχος, μαζί με τα παράπονα των καταναλωτών ,για την Εταιρεία ΚΕΝ Α.Ε, διότι ενώ ζούμε σε περίοδο κορονωιού, με  έκτακτες ,αρρύθμιστες ,πρωτοφανείς βιοτικές συνθήκες, η εν λόγω Εταιρεία, με τρόπο αψυχολόγητο και χωρίς καμία ενημέρωση ,προβαίνει σε διακοπή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, σε πολλά νοικοκυριά και επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τον κορονωιό.

κ.Συνήγορε,

Επειδή, πολλά νοικοκυριά και επιχειρήσεις , λόγω της έκτακτης Υγειονομικής κρίσης (κορονωιός) πλήττονται από ανεπάρκεια οικονομικής ρευστότητας,

Επειδή, το ποσό της απαίτησης της Εταιρείας ξεπερνά το σύνηθες απαιτούμενο ποσό, άλλων χρήσεων,

Επειδή, η εν λόγω Εταιρεία , απαιτεί το οφειλόμενο ποσό άμεσα, χωρίς να δέχεται ρύθμιση, (διακανονισμό) αντιθέτως απειλεί με διακοπή της παροχής,

Επειδή, ζούμε σε περίοδο κρίσης του κορονωιού, με μη ομαλές οικονομικές συνθήκες,

Σας παρακαλούμε,

Όπως παρέμβετε ,στην εν λόγω εταιρεία, και συστήσετε μία ανθρώπινη και λόγω της κρίσης διαχείριση των πελατών της ,καταναλωτών και θιγόμενων από την υγειονομική κρίση επιχειρήσεων,όπως:

α)Να μη προβαίνει,  σε διακοπή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, μέχρι 31-12-2020, ανεξαρτήτως οφειλόμενου ποσού.

β)Να προβαίνει, σε ρυθμίσεις χρέους (μηνιαίες δόσεις).

Διαφήμιση
Διαφήμιση