HomeΚΟΣΜΟΣΝέα επίθεση Τραμπ στο Πεκίνο -Κακό «δώρο» της Κίνας στον κόσμο, ο κορωνοϊός

Νέα επίθεση Τραμπ στο Πεκίνο -Κακό «δώρο» της Κίνας στον κόσμο, ο κορωνοϊός

Ο Ντόναλντ Τραμπ σχολίασε στο Twitter τον νεότερο τραγικό απολογισμό θανάτων στις ΗΠΑ από τον νέο κορωνοϊο και έστρεψε για μια ακόμη φορά τα πυρά του κατά της Κίνας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συγκεκριμένα, μήνυμα για το τραγικό ορόσημο των 100.000 και πλέον θανάτων στις ΗΠΑ από την Covid-19 έστειλε ο πρόεδρος της χώρας Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter, μία ημέρα αφότου ξεπεράστηκε το όριο αυτό και η σιωπή του σχολιάστηκε.

«Βρεθήκαμε μόλις σε ένα πολύ θλιβερό ορόσημο με τους θανάτους από την πανδημία του νέου κορονοϊού να φθάνουν τους 100.000. Προς όλες τις οικογένειες και τους φίλους όσων πέθαναν, θέλω να εκφράσω την ειλικρινή συμπάθειά μου και αγάπη για όλα όσα αυτοί οι υπέροχοι άνθρωποι υποστήριζαν και αντιπροσώπευαν. Ο Θεός μαζί σας!», ήταν το tweet που ανήρτησε ο Αμερικανός πρόεδρος.
Κορωνοϊό, το κακό «δώρο» της Κίνας στον κόσμο

«Σε όλο τον κόσμο, ο κορωνοϊός, ένα κακό “δώρο” απότην Κίνα, συνεχίζει. Αυτό δεν είναι καλό» σημείωσε με νέα του ανάρτηση στο Twitter, στο οποίο επανήλθε δριμύτερος ο Ντόναλντ Τραμπ, παρά τους μύδρους ενάντια στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αφότου εκείνο «σημάδεψε» ως ανακριβή δύο Tweet του.

Οι παλινωδίες Τραμπ σε ό, τι αφορά την Κίνα και τον κορωνοϊό

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αναφερθεί πολλάκις με ιδιαίτερα επικριτικό τρόπο στην Κίνα και τον τρόπο που εκείνη διαχειρίστηκε τον κορωνοϊό, επιδημία που για καιρό αποκαλούσε «κινέζικο».

«Εκφράζουμε την έντονη αντίθεσή μας» σε αυτό τον χαρακτηρισμό, επεσήμανε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τον περασμένο Μάρτιο, ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Γκενγκ Σουάνγκ, εκτιμώντας ότι με αυτό τον τρόπο ο Αμερικανός Πρόεδρος «στιγματίζει» την Κίνα. Οι ΗΠΑ θα πρέπει πρώτα να διευθετήσουν τα δικά τους ζητήματα, σχολίασε ο Γκενγκ.

«Νομίζω ότι το αντιμετωπίζουν επαγγελματικά και πιστεύω ότι είναι πάρα πολύ ικανοί» έλεγε αργότερα μέσα στον Απρίλιο, ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής ραδιοφωνικής συνέντευξης που παραχώρησε στο iHeart Radio. Ερωτηθείς εάν η Κίνα λέει την αλήθεια για τον ιό, ο Τραμπ απάντησε: «Ποτέ δεν ξέρεις. Νομίζω ότι θέλουν να δείξουν το καλύτερο πρόσωπό τους σε αυτό».

Πυρά και από το Λευκό Οίκο εναντίον της Κίνας

Από την άλλη, ο Λευκός Οίκος διατύπωνε παράλληλα τη λύπη του για την έλλειψη διαφάνειας από το Πεκίνο σχετικά με τον νέο κορωνοϊό, κρίνοντας πως αυτή θα καταστήσει δύσκολη την ανάλυση της κατάστασης και των κινδύνων.

«Είμαστε λίγο απογοητευμένοι από την έλλειψη διαφάνειας εκ μέρους των Κινέζων» δήλωσε ο Λάρι Κούντλοου, ο οικονομικός σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας με δημοσιογράφους.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση