HomeHL-9Κρήτη: Εργάτης έπεσε από ύψος 3 μέτρων σε οικοδομή

Κρήτη: Εργάτης έπεσε από ύψος 3 μέτρων σε οικοδομή

Λίγες ώρες μετα το εργατικό δυστύχημα στην Αγία Τριάδα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Άλλο ένα εργατικό ατύχημα σημειώθηκε σήμερα με θύμα αλλοδαπό εργάτη, λίγες ώρες μετά τον θάνατο του 65χρονου Α.Κ. που σκοτώθηκε χθες στην Αγία Τριάδα όταν έπεσε στο… κενό από τον τρίτο όροφο πολυκατοικίας στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του anatolh.com, πρόκειται για 30χρονο εργάτη που έπεσε από ύψος τριών μέτρων σε οικοδομή που εργαζόταν ο οποίος υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, όπως έδειξαν οι εξετάσεις στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου όπου διεκομίσθη αρχικά. Ο 3οχρονος στη συνέχεια μεταφέρθηκε διασωληνωμενος στο ΠΑΓΝΗ με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ .

ikona_viber_2020-05-27_18-34-40-750x375

Θλίψη και οργή για τα εργατικά δυστυχήματα

Την ίδια στιγμή θλίψη αλλά και οργή κυριαρχεί για τον θάνατο του 65χρονου που έχασε  χθες τη ζωή του στην Αγία Τριάδα όταν βρέθηκε στο κενό.

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, το τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε χθες το απόγευμα όταν ο άτυχος 65χρονος ο οποίος εκτελούσε εργασίες στο συγκεκριμένο κτήριο, στηρίχθηκε στα κάγκελα και αυτά υποχώρησαν με αποτέλεσμα να πέσει από τόσο μεγάλο ύψος.

Ο θάνατός του ήταν σχεδόν ακαριαίος ενώ οι διασώστες που έσπευσαν στην περιοχή δεν μπορούσαν να του προσφέρουν κάποια βοήθεια.

«Δεν υπήρχε κανένα μέτρο προστασίας», λέει το Συνδικάτο των Οικοδόμων

Η νέα υπόθεση του εργατικού δυστυχήματος έρχεται να επιβεβαιώσει πως δεν λαμβάνονται τα μέτρα προστασίας για τους εργάτες και τους οικοδόμους.

Την ίδια ώρα, η Επιθεώρηση Εργασίας αδυνατεί να προχωρήσει σε πολλούς ελέγχους εξαιτίας της υποστελέχωσης.

Μάλιστα, το παραπάνω τονίζει και σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο των Οικοδόμων του νομού Ηρακλείου με αφορμή τον τραγικό θάνατο του 65χρονου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αμέσως μετά το εργατικό δυστύχημα μέλη του Συνδικάτου βρέθηκαν στην περιοχή και προχώρησαν σε αυτοψία διαπιστώνοντας πως δεν υπήρχε κανένα μέτρο προστασίας.

«Μέλη του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου βρέθηκε στο τόπο του δυστυχήματος όπου διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε κανένα μέτρο προστασίας.

Είναι θλιβερό συνάνθρωποί μας να χάνουν τη ζωή τους στο μεροκάματο γιατί είτε δεν πληρούν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης είτε η πενιχρή σύνταξη δεν φτάνει ώστε να ζήσει την οικογένεια του με αξιοπρέπεια», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο ενώ παράλληλα απαιτεί «την άμεση στελέχωση της Επιθεώρησης Εργασίας και των υπόλοιπων ελεγκτικών μηχανισμών ώστε να τηρούνται τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς για να μπει φρένο στα εργοδοτικά εγκλήματα στους χώρους δουλειάς».

Διαφήμιση
Διαφήμιση