HomeHL-WorldΚορωνοϊός στις ΗΠΑ – Τραμπ: Μεταβαίνουμε στην υπεροχή

Κορωνοϊός στις ΗΠΑ – Τραμπ: Μεταβαίνουμε στην υπεροχή

Τι ανέφερε

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το ένα μήνυμα αισιοδοξίας μετά το άλλο στέλνει ο Αμερικανός πρόεδρος παρόλο που τα κρούσματα κορωνοϊού στις ΗΠΑ υπερβαίνουν το ένα εκατομμύριο και οι θάνατοι που καταγράφονται σε ημερήσιο βάση ξεπερνούν τις 2.000.

Σε νέο του tweet ο Ντόναλντ Τραμπ έγραφε με κεφαλαία γράμματα: «Μετάβαση στην υπεροχή».

Λιγό νωρίτερα ο πλανητάρχης ενδύθηκε για άλλη μια φορά τον ρόλο του επιστήμονα υποστηρίζοντας ότι ο κορωνοϊός «θα εξαφανιστεί χωρίς εμβόλιο» παρά τα όσα λένε οι ειδικοί ότι, δηλαδή, ο μοναδικός τρόπος να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά ο ιός είναι μέσω της ανάπτυξης αποτελεσματικού εμβολίου.

«Πιστεύω για τα εμβόλια ό,τι πιστεύω για τα τεστ: Αυτό θα εξαφανιστεί χωρίς εμβόλιο. Θα εξαφανιστεί και δεν θα το ξαναδούμε πιθανότατα μετά από μια χρονική περίοδο» ήταν η χαρακτηριστική αττάκα του προέδρου των ΗΠΑ.

Ωστόσο επισήμανε ότι θα υπάρξουν «αναζωπυρώσεις» μια εκ των οποίων θα συμβεί το προσεχές φθινόπωρο αλλά ότι θα υποχωρήσουν τελικά.

«Υπήρξαν ορισμένοι ιοί ή γρίπες που ήρθαν και έφυγαν και ποτέ δεν βρήκαν εμβόλιο. Και εξαφανίστηκαν. Δεν εμφανίστηκαν ποτέ ξανά. Πέθαναν όπως συμβαίνει με όλα τα άλλα» επέμεινε ο Τραμπ.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση