HomeHL-TOPΜε… στάση εργασίας επιστρέφουν οι καθηγητές στα σχολεία

Με… στάση εργασίας επιστρέφουν οι καθηγητές στα σχολεία

«Δεν θα περπατήσουν τα μαθήματα εκ περιτροπής», λέει ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου, Ζ. Ρηγάκης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

6 Μαΐου σήμερα και ανοίγουν οι πόρτες των λυκείων όλης της χώρας καθώς καλούνται οι καθηγητές να πάρουν… θέση προετοιμάζοντας τα σχολεία για την έλευση των μαθητών της Γ’ Λυκείου την Δευτέρα 11 Μαΐου.

Ωστόσο, το άνοιγμα των σχολείων έρχεται με… στάση εργασίας των καθηγητών.

Ήδη η ΟΛΜΕ έχει προκηρύξει τρίωρη στάση εργασίας για τις πρώτες τρεις ώρες του ημερήσιου και εσπερινού ωραρίου ενώ κάλεσε και τις τοπικές ΕΛΜΕ να προκηρύξουν επιπλέον τρίωρες στάσεις εργασίας για το υπόλοιπο του ωραρίου ως βήμα… αντίδρασης.

Σε αυτό το μήκος κύματος βρίσκεται και η ΕΛΜΕ Ηρακλείου η οποία έχει, με τη σειρά της, προκηρύξει τις στάσεις εργασίες για τους καθηγητές που έχουν πρόβλημα μετακίνησης ή άλλα θέματα.

«Εμείς σήμερα επιστρέφουμε στα σχολεία μας. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί καθηγητές που έχουν τρομακτικά προβλήματα, τα οποία – προφανώς  – δεν τα έλυσε καμία κυβερνητική απόφαση. Έτσι, οι καθηγητές του Ηρακλείου που έχουν δυσκολίες στο πώς να μετακινηθούν θα μπορούν να μην έρθουν στο σχολείο σήμερα. Θα έχουν ακόμα λίγες ημέρες ώστε να λύσουν τα προβλήματα και να επιστρέψουν με το άνοιγμα των σχολείων (στις 11 Μαΐου) στις θέσεις τους», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου, Ζαχαρίας Ρηγάκης, ο οποίος παράλληλα τόνισε πως δεν έχουν καμία ενημέρωση για το αν οι αρμόδιοι φορείς έχουν παραδώσει στα σχολεία μάσκες και αντισηπτικά.

«Μέχρι στιγμής ακούμε αυτά που έχουν ειπωθεί από κυβερνητικά στελέχη. Εμείς δεν έχουμε καμία σχετική ενημέρωση από τους αρμόδιους φορείς. Όταν πάμε στο σχολείο θα δούμε και τι συμβαίνει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ρηγάκης.

«Δεν θα περπατήσουν τα εκ περιτροπής μαθήματα»

Πριν λίγες ημέρες η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, περιέγραψε το πλάνο με το οποίο θα λειτουργήσουν τα σχολεία όλης της χώρας, αρχής γενομένης από την 11η Μαΐου οπότε και θα ξεκινήσουν τα μαθήματα της Γ’ Λυκείου.

Ένα από τα μέτρα προστασίας που έλαβε η κυβέρνηση είναι τα μαθήματα εκ περιτροπής: Τα τμήματα θα χωριστούν σε δύο μέρη ώστε να υπάρχουν μέσα στην τάξη το πολύ 15 άτομα. Η εκ περιτροπής διδασκαλία θα γίνεται το πρώτο τμήμα, Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή και το δεύτερο Τρίτη και Πέμπτη ενώ την επόμενη εβδομάδα θα γίνεται το αντίστροφο.

«Πρόκειται για έναν σχεδιασμό που δεν πρόκειται να λειτουργήσει. Δεν γίνεται να βάλεις τα παιδιά – ειδικά της Γ’ Λυκείου – να έρχονται εκ περιτροπής. Αυτά που λένε δεν μπορούν να εφαρμοστούν και θεωρώ ότι το γνωρίζουν και οι ίδιοι», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Ρηγάκης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση