HomeΚΡΗΤΗΤα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης επί τάπητος

Τα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης επί τάπητος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ημερίδα για την ενημέρωση των νεοεκλεγέντων δημάρχων και δημοτικών συμβούλων πραγματοποιήθηκε χθες στο Ηράκλειο από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων.

Στόχος ήταν να ενημερωθούν οι νέες δημοτικές αρχές γύρω από θέματα που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία των δήμων, τα οικονομικά θέματα αλλά και τα ανοιχτά ζητήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι νέες δημοτικές αρχές.

«Να κάνει περιφερειακές συναντήσεις, ημερίδες με τις νεοεκλεγέντες δημοτικές αρχές μια και η νέα περίοδος που ξεκινάει είναι μια ιδιαίτερη περίοδος, είναι πενταετής περίοδος, ξεκινάει το ΕΣΠΑ και υπάρχουν πάρα πολλά σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η αυτοδιοίκηση, προσωπικό, αξιολόγηση δημών, χρηματοδότηση, νέα ζητήματα που προκύπτουν», δήλωσε ο δήμαρχος Ηρακλείου και πρόεδρος Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Γιάννης Κουράκης.

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών τόνισε ότι οι δήμοι κατάφεραν το προηγούμενο διάστημα να ανταποκριθούν κυρίως σε κοινωνικά ζητήματα που έχει ανάγκη η πολιτεία και όπως υπογράμμισε το υπουργειο Εσωτερικών θα προσπαθήσει να στηρίξει και πάλι τους δήμους ειδικά στον τομέα των κοινωνικών προγραμμάτων.

«Η προτεραιότητα η δική μας στο υπουργείο Εσωτερικών είναι να μπορέσουν να ανταποκριθούν οι δήμοι  στην αυξημένη ζήτηση για κοινωνική προστασία όπως π.χ. παιδικούς σταθμούς ή τις άλλες προνοιακές δομές των δήμων. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη και σ’ αυτή τη δημοτική περίοδο θα υπάρξει ανταπόκριση στο ρόλο και τις ανάγκες της κοινωνίας και αυτά είναι που θα πούμε στη συγκεκριμένη ημερίδα για τους νέους δημοτικούς άρχοντες», είπε  ο γενικός γραμματέας υπουργείου Εσωτερικών Γιάννης Ιωαννίδης

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση