HomeΚΡΗΤΗΟι πολύτεκνοι διεκδικούν δικαστικά την ισόβια σύνταξη

Οι πολύτεκνοι διεκδικούν δικαστικά την ισόβια σύνταξη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ουρές σχηματίζουν καθημερινά στα γραφεία του Συλλόγου Πολυτέκνων Ρεθύμνου οι πολύτεκνοι του νομού, οι οποίοι προχωρούν σε μαζικές αγωγές κατά του Δημοσίου προκειμένου να διεκδικήσουν την εκ νέου χορήγηση της ισόβιας σύνταξης.

Ήδη περισσότερες από χίλιες οικογένειες έχουν καταθέσει αιτήσεις, διεκδικώντας από το κράτος το επίδομα που «κόπηκε» πριν από ενάμιση χρόνο περίπου, μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, το οποίο περιελάμβανε σειρά οικονομικών μέτρων. Έκτοτε οι πολύτεκνες μητέρες, με ενήλικα παιδιά, έπαψαν να λαμβάνουν τη σύνταξη που αντιστοιχούσε στο ποσό των 200 μόλις ευρώ το δίμηνο, γεγονός που έχει προκαλέσει την οργή των πολυτέκνων που αντιδρούν πλέον δυναμικά, με τη συμπαράσταση της διοίκησης του Συλλόγου Νομού Ρεθύμνου.

Μετά τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί στις τάξεις των πολυτέκνων ολόκληρης της χώρας, αλλά και έπειτα από την αντίστοιχη πρωτοβουλία που έχουν λάβει ορισμένοι σύλλογοι ανά την Ελλάδα, σχετικά με τη διεκδίκηση της ισόβιας σύνταξης, στη διαδικασία της ομαδικής δικαστικής αγωγής ενεπλάκη και ο Σύλλογος Πολυτέκνων Ρεθύμνου, καθώς στο νομό είναι πάρα πολλές οι περιπτώσεις πολύτεκνων γυναικών που έπαψαν να εισπράττουν το βοήθημα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Πολυτέκνων, κ. Ευάγγελο Συνολάκη, μετά από συνεργασία με δικηγορικό γραφείο του Ρεθύμνου, τα μέλη του συλλόγου που έχουν υποστεί περικοπή της ισόβιας σύνταξης συγκεντρώνουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, καταβάλουν το δικαστικό παράβολο που προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις και στη συνέχεια θα προχωρήσει η διαδικασία της ομαδικής αγωγής.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος των πολύτεκνων οικογενειών, εδώ και πολλά χρόνια είχε καθιερωθεί η χορήγηση ισόβιας σύνταξης ποσού 100 ευρώ (ανά μήνα) στις πολύτεκνες μητέρες, οι οποίες δεν δικαιούνται πλέον επιδομάτων, επειδή τα παιδιά τους συμπλήρωσαν το προβλεπόμενο ηλικιακό όριο. Με τον τρόπο αυτό, όμως, σημειώνει ο κ. Συνολάκης, ουσιαστικά το κράτος αφαίρεσε τόσο το κίνητρο των οικογενειών να κάνουν παιδιά, όσο και την επιβράβευση για τις εν δυνάμει ή τις ήδη πολύτεκνες μητέρες.

Σημειώνεται ότι οι πολύτεκνοι που έχουν βρεθεί τις τελευταίες μέρες στα γραφεία του τοπικού συλλόγου δηλώνουν την αγανάκτησή τους για τις περικοπές που έχουν υποστεί τόσο σε ότι αφορά την οικονομική ενίσχυσή τους όσο και την ενίσχυσή τους σε τρόφιμα, επισημαίνοντας ότι το κράτος τους έχει εγκαταλείψει.
rethnea.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση