HomeHL-TOPΜε νέες συνθήκες η λειτουργία των παιδιατρείων από την Δευτέρα

Με νέες συνθήκες η λειτουργία των παιδιατρείων από την Δευτέρα

Πρωτόκολλα και οδηγίες στην μετά- καραντίνας εποχή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Από την ερχόμενη Δευτέρα, ξεκινά η λειτουργία των παιδιατρείων, μέσα φυσικά από τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στην μετά- καραντίνας εποχή.

Τα παιδιατρεία, από τη Δευτέρα θα τηρούν τα πρωτόκολλα και τις οδηγίες που έχουν δοθεί, προκειμένου να λειτουργούν εξυπηρετώντας όλους τους ασθενείς, επιτελώντας το έργο τους με ασφάλεια.

Όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, τα παιδιατρεία παρέμεναν κλειστά και οι γιατροί εξυπηρετούσαν τους πολίτες με ραντεβού, όταν επρόκειτο για έκτακτα περιστατικά. Ενώ το διάστημα της καραντίνας, επιστράτευσαν τα… social media και τις εφαρμογές που υπάρχουν, προκειμένου να δίνουν τις συμβουλές τους στους γονείς των παιδιών που είχαν ασθενήσει.

Από τη Δευτέρα, λοιπόν, τα παιδιατρεία ανοίγουν ξανά, αλλά με συγκεκριμένους κανόνες. Η παιδίατρος Ιωάννα Χαρωνίτη, με αφορμή το επικείμενο restart ανάρτησε μια σειρά από οδηγίες, όπως αυτές ανακοινώθηκαν από τον Ιατρικό Σύλλογο και τις οποίες πρέπει να ακολουθούν οι γονείς:

«Αγαπητοί γονείς θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι για την ομαλή λειτουργία του ιατρείου μας, αλλά και για να αποφύγουμε τον συνωστισμό και τον συγχρωτισμό θα σας παρακαλούσαμε:

1. Η προσέλευση σας στο ιατρείο να πραγματοποιείται αποκλειστικά και μόνο κατόπιν ραντεβού
2. Να φροντίζετε να είστε στην ώρα σας στα ραντεβού, ώστε να αποφύγουμε το συνωστισμό
3. Να φοράτε μάσκα ατομικής προστασίας πριν από την είσοδό σας στο ιατρείο
4. Απολυμάνετε τα χέρια σας με αντισηπτικό ή/και φορέστε γάντια μιας χρήσεως μόλις εισέλθετε στο χώρο αναμονής του ιατρείου.
5. Διατηρήστε σταθερή απόσταση (2 μέτρων) από τους άλλους ασθενείς στο χώρο αναμονής.
6. Τα παιδιά πρέπει να συνοδεύει μόνο ένας γονέας/συνοδός.
Τέλος, σας υπενθυμίζουμε ότι το ιατρείο μας λειτουργεί σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας.
Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία και την κατανόηση!»

Διαφήμιση
Διαφήμιση