HomeΚΟΣΜΟΣΚορωνοϊός: Σενάρια για επανεκκίνηση του τουρισμού την 1η Ιουλίου στη Βουλγαρία

Κορωνοϊός: Σενάρια για επανεκκίνηση του τουρισμού την 1η Ιουλίου στη Βουλγαρία

Οι λύσεις για εκείνους που έχουν προπληρώσει για τις διακοπές τους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας από την 1η Ιουλίου στη Βουλγαρία, προβλέπει το αισιόδοξο σενάριο που παρουσίασε, η αρμόδια υπουργός, Νικολίνα Ανγκέλκοβα.

Το αισιόδοξο σενάριο προβλέπει την έναρξη της τουριστικής σεζόν την 1η Ιουλίου, με τις προετοιμασίες να ξεκινούν στις 15 Ιουνίου. Η υπουργός Τουρισμού της Βουλγαρίας τόνισε ότι δεν υπάρχουν ακυρωμένες κρατήσεις μετά τις 15 Ιουνίου, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η δημόσια ραδιοφωνία της χώρας (BNR).

Το υπουργείο εξετάζει, επίσης, και την καθιέρωση συστήματος προσφορών για διακοπές των Βούλγαρων σε εσωτερικούς προορισμούς. Πρόκειται -όπως εξήγησε η κ. Ανγκέλκοβα- για την εκστρατεία «Ανακαλύψτε ξανά τη Βουλγαρία». Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο συζητά με τους δημάρχους των παραθαλάσσιων δήμων τη δυνατότητα να παρέχονται ξαπλώστρες και ομπρέλες στις παραλίες δωρεάν ή σε συμβολική τιμή.

Οι λύσεις για εκείνους που έχουν προπληρώσει για τις διακοπές τους

Η κ. Ανγκέλκοβα επισήμανε, επίσης, ότι όσοι προπλήρωσαν διακοπές που δεν έγιναν, έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν μια προσφορά, μια άλλη ημερομηνία ταξιδιού ή επιστροφή χρημάτων.

Αναφερόμενη στα χρηματοδοτικά εργαλεία για τη ρευστότητα των εταιρειών του κλάδου, η κ. Ανγκέλκοβα υπενθύμισε τα άτοκα δάνεια με εγγύηση του βουλγαρικού Δημοσίου για τις επιχειρήσεις, τους αυτοαπασχολούμενους καθώς και όσους τελούν σε άδεια.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση