HomeHL-9Αρτοποιεία Ηρακλείου: Πάνω από 50% πτώση εξαιτίας κορωνοϊού

Αρτοποιεία Ηρακλείου: Πάνω από 50% πτώση εξαιτίας κορωνοϊού

Δαφέρμος: «Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι οι τιμές στα πασχαλινά εδέσματα»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένας ακόμα κλάδος που έχει πληγεί εξαιτίας του κορωνοϊού είναι οι αρτοποιοί. Στο Ηράκλειο η κατάσταση είναι δραματική καθώς είχε καταγραφεί μία πτώση πάνω από 50% σε αρκετές επιχειρήσεις ενώ παράλληλα δεν ήταν λίγα τα αρτοποιεία που είχαν βάλει… λουκέτο.

«Η κίνηση στα αρτοποιεία έχει μειωθεί πάρα πολύ. Μιλάμε για μία πτώση τουλάχιστον 50%. Κάποια αρτοποιεία είχαν κλείσει για ένα χρονικό διάστημα γιατί  τα έξοδά τους ξεπερνούσαν κατά πολύ τα έσοδα», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost, ο γενικός γραμματέας του Σωματείου Αρτοποιών νομού Ηρακλείου «Δήμητρα», Βασίλης Δαφέρμος.

Παράλληλα, όσα αρτοποιεία δεν έκλεισαν προχώρησαν σε μείωση προσωπικού.

«Τα αρτοποιεία έχουν μπει ως ΚΑΔ στα μέτρα στήριξης που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση. Και αρκετές επιχειρήσεις έχουν αναστείλει την εργασία με κάποιους εργαζομένους γιατί υπήρξε τεράστιο πρόβλημα», ανέφερε σχετικά ο κ. Δαφέρμος.

Έρευνα αγοράς κάνουν οι καταναλωτές για το Πάσχα

Από την έναρξη της Μεγάλης Εβδομάδας ξεκίνησε σιγά – σιγά να μπαίνει κόσμος στα αρτοποιεία, ενώ κάποια απ’ αυτά που είχαν κλείσει άνοιξαν ξανά.

«Εξαιτίας της Μεγαλοεβδομάδας κάποια από τα αρτοποιεία που είχαν κλείσει άνοιξαν ξανά. Ο κόσμος από τη Μεγάλη Δευτέρα άρχισε να μπαίνει στα  μαγαζιά και να κάνει μία έρευνα αγοράς. Ξέρουμε ότι η κίνηση θα αυξηθεί ειδικά στο τέλος της εβδομάδος καθώς οι καταναλωτές θα θέλουν να προμηθευτούν τα πασχαλινά εδέσματα για τα σπίτια τους. Ωστόσο, αυτή η άνοδος δεν θα έχει καμία σχέση με την κίνηση που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια», υπογράμμισε στο cretapost, ο κ. Δαφέρμος ο οποίος παράλληλε τόνισε πως οι αρτοποιοί προχωρούν σε συγκρατημένη παραγωγή.

«Δεν έχουμε φορτώσει τα καταστήματά μας. Βλέπουμε μέρα τη μέρα τι χρειαζόμαστε και το παρασκευάζουμε. Εμείς συγκροτημένα κάνουμε τις παραγωγές μας. Το βάσικό όμως που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι δεν υπάρχει έλλειψη πρώτων υλών. Η έλλειψη μαγιάς που παρατηρείται είναι στο λιανεμπόριο», επεσήμανε ο κ. Δαφέρμος.

Στα περυσινά επίπεδα οι τιμές στα πασχαλινά εδέσματα

Πολλά είναι τα παραδοσιακά πασχαλινά εδέσματα ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Δαφέρμο, οι «πρωταγωνιστές» είναι: τα τσουρέκια, τα Χριστόψωμα, τα καλιτσούνια, τα ανεβατά και τα λυχναράκια με τις τιμές να διατηρούνται στα περυσινά επίπεδα.

«Σαν Σωματείο έχουμε δώσει την οδηγία να κρατηθούν όσο το δυνατόν πιο χαμηλά οι τιμές. Φυσικά το κάθε μαγαζί έχει τα έξοδά του, είναι μία ελεύθερη αγορά και ο κάθε ένας βάζει την τιμή που θέλει. Βέβαια να τονίσουμε ότι δεν υπάρχει αισχροκέρδεια σε καμία περίπτωση. Εμείς έχουμε την εκτίμηση ότι οι τιμές θα διατηρηθούν στα περυσινά επίπεδα», ανέφερε σχετικά ο κ. Δαφέρμος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση