HomeHL-TOPΚορωνοϊος: Συνεχίζονται οι δράσεις για την υγιεινή της κοινότητας Ρομά στα Δύο Αοράκια

Κορωνοϊος: Συνεχίζονται οι δράσεις για την υγιεινή της κοινότητας Ρομά στα Δύο Αοράκια

Ξεκίνησε η διανομή ειδών προσωπικής υγιεινής στους κατοίκους του καταυλισμού από τον Δήμο Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στα αναγκαία προληπτικά μέτρα  για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού σε πληθυσμούς Ρομά που διαβιούν σε καταυλισμούς στην Κρήτη, προχωράει ο Δήμος Ηρακλείου.

Ο Δήμος  Ηρακλείου, μέσω του Παραρτήματος Ρομά  του Κέντρου Κοινότητας, έχει ενημερώσει από τις πρώτες κιόλας ημέρες της πανδημίαςCOVID-19, τους κατοίκους του καταυλισμού, στην περιοχή Δύο Αοράκια, αναφορικά με την λήψη μέτρων προστασίας για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας.

dianomi-3

Ξεκίνησε η τμηματική διανομή ειδών προσωπικής υγιεινής στους κατοίκους του καταυλισμού

Έτσι ξεκίνησε σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου η τμηματική διανομή ειδών προσωπικής υγιεινής στους κατοίκους του καταυλισμού, από τον Δήμο Ηρακλείου.

Πρόκειται για χλωρίνες, πράσινα σαπούνια και κρεμοσάπουνα που θα καλύψουν τις ανάγκες των κατοίκων για μεγάλο χρονικό διάστημα ενώ αύριο, Μεγάλη Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί μυοκτονία που θα θωρακίσει τον καταυλισμό για όλο το έτος.

Αύριο θα γίνει και η επαναληπτική απολύμανση ενώ οι απολυμάνσεις θα επαναλαμβάνονται σε εβδομαδιαία βάση.

dianomi-2

dianomi-1

Προληπτική απολύμανση τη Μεγάλη Τρίτη στον καταυλισμό

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη Μεγάλη Τρίτη, έγινε προληπτική απολύμανση στον καταυλισμό των Ρομά στην περιοχή Δύο Αοράκια,  από συνεργεία του Δήμου Ηρακλείου παρουσία της αντιδημάρχου Κοινωνικών Υπηρεσιών Ρένας Παπαδάκη, του υγιεινολόγου και επόπτη Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης Δρ. Αντώνη Παπαδάκη, καθώς και του προέδρου του Παγκρήτιου Συλλόγου Τσιγγάνων «Ελπίδα» Θανάση  Κατσαρή.

Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες μέρες απολύμανση είχε γίνει και από συνεργεία της Περιφέρεια Κρήτης .

apolymansi-2

Σε εβδομαδιαία βάση οι απολυμάνσεις

Οι απολυμάνσεις θα επαναλαμβάνονται σε εβδομαδιαία βάση ενώ προβλέπεται επίσης να αρχίσει να υλοποιείται συστηματικό πρόγραμμα μυοκτονίας, με κάλυψη για ολόκληρο το έτος.

apolymansi-1

Σύσκεψη στα γραφεία της 7ης ΔΥΠΕ Κρήτης  για το θέμα

Στο μεταξύ, το μεσημέρι της Μ. Τρίτης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία της 7ης ΔΥΠΕ Κρήτης η οποία αφορούσε την υγιεινή και την ασφάλεια της κοινότητας Ρομά στο Ηράκλειο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η διοικήτρια της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη η αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου, Ρένα Παπαδάκη-Σκαλίδη, ο καθηγητής Παθολογίας- Λοιμωξιολόγος Αχιλλέας Γκίκας και ο υπεύθυνος ιατρός της Ιατροκοινωνικής Υπηρεσίας του Παραρτήματος Ρομά, του Δήμου Ηρακλείου, Παράσχος Τολούδης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην υγιεινή και ασφάλεια της κοινότητας, τα μέλη της οποίας, σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Τολούδη, ακολουθούν τις απαραίτητες οδηγίες προστασίας του ΕΟΔΥΥ, ελέγχονται και έχουν εμβολιαστεί, σύμφωνα με το Εθνικό Εμβολιαστικό Πρόγραμμα.

20200414_214210-750x375

Η αντιδήμαρχος του Δήμου Ηρακλείου κα Παπαδάκη ενημέρωσε για την παροχή μέσων ατομικής προστασίας στους κατοίκους του καταυλισμού και το πρόγραμμα απολυμάνσεων το οποίο ήδη έχει ξεκινήσει ενώ τόνισε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε συνεχή συνεργασία και σε επικοινωνία με την κοινότητα και είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν κάθε πιθανή εμφάνιση του νέου κορονοϊού.

Η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ διαβεβαίωσε ότι η Υγειονομική Περιφέρεια, αναγνωρίζοντας τη σημαντική προσπάθεια που γίνεται από το Δήμο Ηρακλείου και τον υπεύθυνο ιατρό κ. Τολούδη, είναι αρωγός και θα ενισχύσει κάθε δράση, διασφαλίζοντας τη Δημόσια Υγεία του ευαίσθητου αυτού πληθυσμού.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση