HomeHL-9Κρήτη: Με συστηματικούς ελέγχους διασφαλίζουν την επάρκεια των τροφίμων

Κρήτη: Με συστηματικούς ελέγχους διασφαλίζουν την επάρκεια των τροφίμων

Συστηματική απογραφή τροφίμων και προϊόντων σε επιχειρήσεις διάθεσης τους στην αγορά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μέσα στις συνθήκες… καραντίνας που βιώνει όλη η κοινωνία, μια από τις αγωνίες που καταγράφονται μεταξύ των πολιτών είναι η εξασφάλιση της επάρκειας των τροφίμων και των ειδών πρώτης ανάγκης.

Με αυτό το σκεπτικό, από το πρώτο διάστημα εφαρμογής των μέτρων, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία και τα αρμόδια Όργανα, έχει ξεκινήσει η συστηματική απογραφή των τροφίμων και των προϊόντων, σε επιχειρήσεις διάθεσης τους στην αγορά.

Πρόκειται για ένα σημαντικό εργαλείο που εφαρμόζεται, καθώς είναι ανάγκη η παραγωγική δραστηριότητα να εξελίσσεται ομαλά, αν και στην αγορά έχουν εμφανιστεί ασυμμετρίες κυρίως στην αλιεία και την ιχθυοκαλλιέργεια, στην ανθοπαραγωγή, σε ορισμένα φρούτα και λαχανικά και στον οινοποιητικό κλάδο.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο cretapost.gr,  ο αγροτοσυνδικαλιστής Μιχάλης Καμπιτάκης, το εργαλείο αυτό έχει πολλαπλά οφέλη. Σύμφωνα με τον ίδιο οι έλεγχοι που γίνονται τώρα σε όλες τις επιχειρήσεις χονδρικής με τρόφιμα και με τα αγροτικά προϊόντα έχουν στόχο να γνωρίζει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης τι αποθέματα υπάρχουν ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Παράλληλα όμως με το βασικό στόχο, μέσα από τους συνεχείς ελέγχους επιτυγχάνεται και η πάταξη μέρους των φαινομένων ελληνοποιήσεων. Ένα πρόβλημα το οποίο διαχρονικά απασχολεί αγρότες, κτηνοτρόφους και… καταναλωτές.

Διαφήμιση
Διαφήμιση