HomeΚΡΗΤΗΠαρέμβαση στον ΟΑΕΔ για τα προβλήματα των εποχικών

Παρέμβαση στον ΟΑΕΔ για τα προβλήματα των εποχικών

Από την Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στον Επισιτισμό και τον Τουρισμό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στα πλαίσια της μέρας δράσης στον ΟΑΕΔ που γίνεται με πρωτοβουλία σωματείων και φορέων του κλάδου από όλη την Κρήτη, η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό Ηρακλείου πραγματοποίησε παρέμβαση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης του ΟΑΕΔ.

Κατατέθηκε στον Περιφερειακό Διευθυντή του ΟΑΕΔ το υπόμνημα που συνυπογράφεται από την Επιτροπή Αγώνα και 43 κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία από όλη την Ελλάδα με διεκδικήσεις για την κάλυψη των αναγκών και τη διασφάλιση όλων των δικαιωμάτων των εποχικών και ελαστικά απασχολούμενων εργαζομένων στον επισιτισμό – τουρισμό.

Ο Βαγγέλης Σοφίου, μέλος του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων δήλωσε: «Είμαστε σήμερα εδώ από την Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Επισιτισμού – Τουρισμού Ηρακλείου σε μια προσπάθεια να παρέμβουμε σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, στην κυβέρνηση και στα αρμόδια υπουργεία ώστε οι εργαζόμενοι στον κλάδο που αυτή τη στιγμή βιώνουν μια πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση να εξασφαλιστεί ότι θα έχουν όλα τα απαραίτητα μέτρα και προστασίας της υγείας τους, αλλά και θα διασφαλιστούν όλα τα εργασιακά τους δικαιώματα. Το σημαντικό για εμάς είναι αυτή τη στιγμή να μη μείνει κανένας συνάδελφος χωρίς εισόδημα, χωρίς προστασία. Γι’ αυτό το λόγο συνεχίζουμε και διεκδικούμε μαζί με χιλιάδες συναδέλφους σε όλη την Ελλάδα πρώτα απ’ όλα να μην υπάρξει ούτε ένας εργαζόμενος στον επισιτισμό και τον τουρισμό που να μην επαναπροσληφθεί. Να εξασφαλιστεί ότι ακόμα και να μην ανοίξουν οι επιχειρήσεις μετά την αναστολή λειτουργίας που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση, να μη μείνει κανένας εργαζόμενος χωρίς επίδομα, χωρίς επαρκή οικονομική στήριξη. Και φυσικά για τους εργαζόμενους που συνεχίζουν να δουλεύουν να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.»

Η Μαρία Καπαταϊδάκη, μέλος του Γενικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και σπουδάστρια του τμήματος μετεκπαίδευσης μαγειρικής τέχνης δήλωσε: «Είμαστε επιδοτούμενοι σπουδαστές, έχουμε διακόψει το ταμείο ανεργίας μας από το Γενάρη, έχουμε μείνει χωρίς εισόδημα εδώ και τέσσερεις μήνες και την αμοιβή μας ως σπουδαστές θα την πάρουμε τον Ιούνιο. Εμείς διεκδικούμε να την πάρουμε νωρίτερα και να ενταχθούμε στα μέτρα ενίσχυσης άμεσα, μέχρι τουλάχιστον να ανοίξουν οι επιχειρήσεις που εργαζόμαστε.»

Διαφήμιση
Διαφήμιση