HomeΕΛΛΑΔΑΚορωνοϊός: Ξεκίνησε η ιχνηλάτηση επαφών του 32χρονου στον οικισμό Ρομά στη Λάρισα

Κορωνοϊός: Ξεκίνησε η ιχνηλάτηση επαφών του 32χρονου στον οικισμό Ρομά στη Λάρισα

Προληπτικές απολυμάνσεις στον οικισμό των Ρομά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συναγερμός σήμανε χθες στη Λάρισα μετά τον εντοπισμό κρούσματος κορωνοϊού σε οικισμό Ρομά στη Νέα Σμύρνη.

Πρόκειται για έναν 32χρονο άνδρα ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο αναφοράς σε θάλαμο αρνητικής πίεσης με ήπια συμπτώματα, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα larissanet.gr.

Χθες ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, επικοινώνησε με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας καθώς και με τον Καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Χατζηχριστοδούλου, τους οποίους ενημέρωσε για τις ιδιαίτερες συνθήκες  που επικρατούν στην περιοχή.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Λαρισαίων το  προηγούμενο διάστημα και πριν την επιβεβαίωση του κρούσματος υλοποίησε, εκτεταμένο πρόγραμμα καθαριότητας και απολυμάνσεων στον οικισμό των Ρομά και ταυτόχρονα έγιναν και γίνονται συνεχείς συστάσεις για την τήρηση των μέτρων προστασίας.

Ξεκίνησε η ιχνηλάτηση επαφών του 32χρονου
Σήμερα το πρωί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, σύμφωνα πάντα με το larissanet.gr, έφτασε στο τμήμα του οικισμού όπου βρέθηκε θετικός στον ιό ο 32χρονος Ρομά και ξεκίνησε η ιχνηλάτηση των επαφών που είχε όλο το τελευταίο διάστημα.

Το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ λαμβάνει δείγματα από στενές επαφές του 32χρονου, ενώ υποστηρικτικά στο σημείο υπάρχουν στελέχη τόσο του Δήμου Λαρισαίων, όσο και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση