HomeHL-TOPΗ Δημοτική Αστυνομία στη «μάχη» κατά του κορωνoϊού

Η Δημοτική Αστυνομία στη «μάχη» κατά του κορωνoϊού

Εντατικοί έλεγχοι, συστάσεις και πρόστιμα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με εντατικoύς ρυθμoύς συνεχίζονται οι έλεγχοι από τη Δημοτική Αστυνομία στο Ηράκλειο, με στόχο τον εντοπισμό των πολιτών που δεν εφαρμόζουν τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί από το απόγευμα της περασμένης Κυριακής και είναι σε εφαρμογή από χθες, Δευτέρα.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Δημοτικής Αστυνομίας Μαρίνο Παττακό, ο οποίος μίλησε στο cretapost.gr, στόχος της Δημοτικής Αστυνομίας είναι να συμβάλλει στην εφαρμογή των μέτρων και στον περιορισμό – όσο είναι δυνατόν – των άσκοπων μετακινήσεων.

Στη διάρκεια της σημερινής ημέρας, έχουν ελεγχθεί, όπως επισημαίνει ο ίδιος, πάνω από 180 άτομα, σε όλη την πόλη του Ηρακλείου, στην οποία κινούνται τα τρία κλιμάκια που έχει για αυτό το λόγο δημιουργήσει η Δημοτική Αστυνομία.

«Σήμερα, ως αυτή την ώρα, δεν έχει βεβαιωθεί κανένα πρόστιμο, παρά τους εντατικούς ελέγχους στους οποίους προβαίνουμε», τονίζει ο κ. Παττακός. Ο προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας δεν παραλείπει βέβαια να αναφερθεί και στη χθεσινή μέρα, την πρώτη της εφαρμογής των μέτρων.

Όπως είπε, αν οι πολίτες φαίνεται πως συμμορφώνονται με την επιβολή των νέων μέτρων, δε λείπουν και εκείνοι που αντιδρούν.

Χαρακτριστικό παράδειγμα μια περίπτωση ελέγχου χθες κατά την οποία χρειάστηκε η συνδρομή της αστυνομίας προκειμένου ένας πολίτης – ο οποίος δεν εννοούσε να καταλάβει τη κρισιμότητα της κατάστασης – αναγκαστεί να επιστρέψει σπίτι του.

Επίσης χθες επιβλήθηκε ένα πρόστιμο σε έναν ιδιοκτήτη βιβλιοχαρτοπωλείου στο κέντρο του Ηρακλείου, ενώ έγιναν και πολλές συστάσεις. «Χθες δείξαμε επιείκεια στους πολίτες που δεν είχαν μαζί τους το απαραίτητο έγγραφο ή δικαιολογητικό, το οποίο πιστοποιούσε το λόγο για τον οποίο κινούνται εκτός της κατοικίας τους. Από σήμερα όμως στο θέμα της επιβολής προστίμων δε θα υπάρχει επιείκεια», αναφέρει ο κ. Παττακός.

Σημειώνεται ότι ένα από τα κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας μετέβη και στη στη λαϊκή αγορά της Νέας Αλικαρνασσού, για τον έλεγχο της κατάσταση εκεί, χωρίς να διαπιστωθεί κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα με τους εμπόρους των προϊόντων και τους πολίτες, παρότι έγιναν κάποιες συστάσεις.

Ο κ. Παττακός απηύθυνε κάλεσμα, μέσω του cretapost στους πολίτες να υποστηρίξουν αυτή την τόσο μεγάλη προσπάθεια που γίνεται ώστε να σταματήσει η διασπορά του κορωνoϊού.

Αντίστοιχους ελέγχους κάνει και η ΕΛΑΣ η οποία έχει προσχωρήσει και σε επιβολή προστίμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα συνεργεία της ΕΛ.ΑΣ. στο Ηράκλειο έχουν βεβαιώσει περισσότερες από 8 παραβάσεις σε πολίτες που δεν είχαν φροντίσει να έχουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την έξοδό τους.

Περισσότερες από 15 παραβάσεις βεβαιώθηκαν στα Χανιά και 1 στον Άγιο Νικόλαο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση