HomeΚΟΣΜΟΣΗ Ιταλία ρίχνει στη «μάχη» 10.000 απόφοιτους της ιατρικής χωρίς πτυχίο

Η Ιταλία ρίχνει στη «μάχη» 10.000 απόφοιτους της ιατρικής χωρίς πτυχίο

Σε μια προσπάθεια να ενισχύσει και να αποφορτίσει το υγειονομικό σύστημα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τους απόφοιτους των ιατρικών σχολών που δεν έχουν δώσει ακόμα τις τελικές εξετάσεις για την απόκτηση του πτυχίου τους ρίχνει στη «μάχη» για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού η Ιταλία.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Πανεπιστημίων και Ερευνών, καθηγητής, Gaetano Manfredi οι αποφοίτοι του φετινού έτους θα μπορούσαν να ξεκινήσουν κατά 9 μήνες νωρίτερα την εργασία τους στον τομέα της υγείας, με την αναστολή των υποχρεωτικών εξετάσεων πριν από την απόκτηση του πτυχίου τους.

Όπως μεταδίδει το Reuters o υπουργός δήλωσε ότι «Αυτό σημαίνει την άμεση απελευθέρωση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της ενέργειας περίπου 10.000 ιατρών, η οποία θα είναι ουσιαστική για την αντιμετώπιση της έλλειψης γιατρών που αντιμετωπίζουμε».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Il Messaggero οι απόφοιτοι που δεν θα τοποθετηθού στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού και δεν θα χορηγούν θεραπεία. Ωστόσο, θα κληθούν να βοηθήσουν στην ταξινόμηση, στη διενέργεια εξετάσεων, στην αξιολόγηση τυχόν ύποπτων περιστατικών και να παράσχουν υποστήριξη στο έργο των κλινικών

newmoney.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση