HomeHL-LifestyleΚάρολος των Αψβούργων: Ο πρώτος γαλαζοαίματος που διαγνώστηκε με κορωνοϊό

Κάρολος των Αψβούργων: Ο πρώτος γαλαζοαίματος που διαγνώστηκε με κορωνοϊό

Τέθηκε σε καραντίνα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Κάρολος των Αψβούργων, ο Αρχιδούκας της Αυστρίας, είναι ο πρώτος γαλαζοαίματος που διαγνώσθηκε θετικός στον κορωνοϊό και φυσικά τέθηκε σε καραντίνα.

Την είδηση επιβεβαίωσε ο ίδιος ο 59χρονος Αρχιδούκας στην αυστριακή τηλεόραση. Όπως είπε, άρχισε να έχει συμπτώματα την προηγούμενη εβδομάδα. Ωστόσο, επισήμανε ότι είναι «καλά», χαρακτήρισε τον ιό «ενοχλητικό», προσθέτοντας ότι «δεν είναι και η μαύρη πανώλη».

Όπως αποκάλυψε, τις προηγούμενες ημέρες, είχε ήπια συμπτώματα του κορωνοϊού, όπως βήχα, πονοκέφαλο και «λίγο πυρετό». Τόνισε πως μένει «απολύτως μόνος στο σπίτι», προσθέτοντας πως ένας φίλος του, του αφήνει τρόφιμα στην πόρτα, κάθε δύο μέρες.

Όσο για το πώς κόλλησε τον ιό; Ο Αρχιδούκας είπε πως πριν από δέκα μέρες ήταν σε μια εκδήλωση στην Ελβετία, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «υπήρχαν πολλοί Ιταλοί εκεί».

«Νόμιζα ότι ήταν η συνηθισμένη γρίπη. Όταν μου τηλεφώνησε ένας φίλος μου και μου είπε ότι βρέθηκε θετικός στο τεστ του κορωνοϊού στην Ελβετία, ήξερα ότι έπρεπε να κάνω κι εγώ την εξέταση. Ήμουν μαζί του για δυο ημέρες», ανέφερε ο ίδιος.

Ο Κάρολος των Αψβούργων, έχει τρία παιδιά με την εν διαστάσει σύζυγό του, Φραντσέσκα Τύσεν-Μπορνεμίσα: την 26χρονη Ελεονόρα, τον 22χρονο Φερδινάνδο Ζβονιμίρ και την 20χρονη Γκλόρια.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση