HomeHL-9Σημερα το τελευταίο αντίο στην καθηγήτρια Δερματολογίας, Νίκη Τόσκα

Σημερα το τελευταίο αντίο στην καθηγήτρια Δερματολογίας, Νίκη Τόσκα

Έθεσε τα θεμέλια της Δερματολογίας στην Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σήμερα λένε το τελευταίο αντίο, στην καθηγήτρια Δερματολογίας, Νίκη Τόσκα, η οποία έφυγε από τη ζωή στις 13 Μαρτίου, σκορπώντας θλίψη  στην ιατρική κοινότητα.

Η κηδεία της θα γίνει, στις 15:30, στο Ναό του Αγίου Τρύφωνος Κηφισιάς, στην Αθήνα.

Συγκίνηση προκάλεσε, στο άκουσμα της είδησης του θανάτου της,  η ανάρτηση ενός εκ των φοιτητών της σε μέσω κοινωνικής δικτύωσης που την αποχαιρέτησε με τα παρακάτω λόγια:

«Τη Δευτέρα 16 Μαρτίου, στις 15:30, στο Ναό του Αγίου Τρύφωνος Κηφισιάς, κηδεύεται η πολυαγαπημένη μας Καθηγήτρια Δερματολογίας. Με βαριά θλίψη αποχαιρετούμε την ιατρό Νίκη Τόσκα, έναν άνθρωπο που έθεσε τα θεμέλια της Δερματολογίας στην Κρήτη, ιδρύοντας μία κλινική αναφοράς για νοσήματα των οποίων η θεραπεία ήταν δυνατή μόνο σε μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα της πρωτεύουσας και του εξωτερικού. Η δράση της στην Πανεπιστημιακή κοινότητα ήταν διεθνώς αναγνωρισμένη, έχοντας λάβει αναρίθμητα βραβεία και επαίνους. Παράλληλα, πολλοί από τους μαθητές της, έχουμε πλέον ενταχθεί στην υγειονομική ακαδημαϊκή κοινότητα της Κρήτης, ένα επίτευγμα που το οφείλουμε αποκλειστικά και μόνο στα εφόδια που μας χάρισε απλόχερα στα πρώτα ιατρικά μας βήματα. Καλό Παράδεισο Δασκάλα!».

efyge-apo-ti-zoi-i-kathigitria-dermatologias-androniki-toska

Διαφήμιση
Διαφήμιση