HomeΚΡΗΤΗΑκυρώθηκαν τα σεμινάρια αυτοαξιολόγησης

Ακυρώθηκαν τα σεμινάρια αυτοαξιολόγησης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ακυρώθηκε και η τελευταία ομάδα σεμιναρίουθ διευθυντών Ηρακλείου για την αξιολόγηση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ηρακλείου:

Ακυρώθηκαν στην πράξη τα προγραμματισμένα σεμινάρια Διευθυντών Σχολικών Μονάδων στον νομό Ηρακλείου.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας δεν έκαναν αποδεκτή την πρόταση της ΕΛΜΕ Ηρακλείου να ακυρώσουν τα σεμινάρια, αφού ο κλάδος των εκπαιδευτικών, στην συντριπτική του πλειοψηφία, έχει ταχθεί κατά της αξιολόγησης – χειραγώγησης αλλά, κυρίως, διότι οι μαθητές μας έγραφαν εξετάσεις στα σχολεία που είχαν προγραμματιστεί  τα σεμινάρια.

Είναι εξόφθαλμα προκλητική η παντελής αδιαφορία της πολιτικής ηγεσίας (παλαιάς και νέας) του Υπουργείου αλλά και των Στελεχών Εκπαίδευσης, για την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων και πιστοποιεί τον υπερβάλλοντα ζήλο τους για την προώθηση του θεσμού της ψευτο-αξιολόγησης.

Φαίνεται ξεκάθαρα πώς ιεραρχούν τα καθήκοντά τους. Μάλιστα, ο προγραμματισμός έγινε  από τους Παιδαγωγικά Υπεύθυνους της Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κρήτης. Άραγε με ποια παιδαγωγικά και εκπαιδευτικά κριτήρια-επιχειρήματα ; Πρώτα οι πολιτικές, πρώτα οι τακτικές κοινωνικού αυτοματισμού και κατόπιν… τα υπόλοιπα!

Το σεμινάριο των διευθυντών της πέμπτης (5ης) και τελευταίας ομάδας ακυρώθηκε για την πρώτη ημέρα με τη δυναμική και αποφασιστική παρέμβαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ και των συναδέλφων, που παρευρέθηκαν στον χώρο του σεμιναρίου για ακόμη μία φορά.

Σήμερα τίμησαν με την παρουσία  τους το σεμινάριο τέσσερις (4) Διευθυντές σχολείων.

Τα σεμινάρια διευθυντών στον Νομό Ηρακλείου απαξιώθηκαν και καταργήθηκαν στην πράξη.

Απαξιώθηκαν από τους συναδέλφους διευθυντές των σχολείων, που τα «τίμησαν» με την απουσία τους και ταυτίστηκαν με τις αγωνίες του συνδικάτου, με τις αγωνίες των συναδέλφων, που νιώθουν τα προβλήματα καθημερινά μαζί στα σχολεία τους.

Είναι σαφέστατη η εικόνα. Δεκαπέντε (15) περίπου διευθυντές στους εκατόν δέκα (110) εκδήλωσαν ενδιαφέρον να συνταχθούν με την πολιτική τού Υπουργείου και της κυβέρνησης ή, άλλως, να μην συνταχθούν με το σύνολο του κλάδου.

Καταργήθηκαν από το ΔΣ της ΕΛΜΕ και τους συναδέλφους με την καθημερινή παρουσία  τους στους χώρους του σεμιναρίου για 10 μέρες.

Έχουμε σαφή επίγνωση της βάρβαρης επίθεσης που δέχεται το δημόσιο σχολείο και ο εκπαιδευτικός. Γνωρίζουμε ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν με την ακύρωση των σεμιναρίων. Γνωρίζουμε επίσης και τις αδυναμίες του κινήματος μας. Βλέπουμε όμως μικρές νίκες. Αυτή η μικρή νίκη μπορεί να μην σημαίνει τίποτα απολύτως, μπορεί όμως να σημαίνει και πολλά. Από εμάς εξαρτάται.

Κάναμε ένα ακόμη βήμα στην κατεύθυνση της κατάργησης στην πράξη της αξιολόγησης αλλά και της πολιτικής αλαζονείας και του αυταρχισμού.

Αποτρέψαμε τον κοινωνικό αυτοματισμό, που προσπάθησαν μάταια να ενεργοποιήσουν για ακόμη μία φορά.

Προσπαθούμε καθημερινά με δημόσιο διάλογο, με επιχειρήματα να αναδείξουμε τις επιπτώσεις των πολιτικών που εφαρμόζονται, αλλά και να αντιπαλέψουμε αυτές τις πολιτικές σε αντίθεση με αυτούς που τις σχεδιάζουν και προσπαθούν να τις υλοποιήσουν από τα γραφεία τους αμειβόμενοι αδρά.

Οι μάχιμοι εκπαιδευτικοί, οι εκπαιδευτικοί της τάξης, οι μαθητές, οι γονείς που βιώνουν καθημερινά στο πετσί τους τα προβλήματα γνωρίζουν ότι για την εκπαίδευση και τον κλάδο έρχεται ένας ακόμη μαύρος Σεπτέμβρης με τις τεράστιες ελλείψεις, με την απειλή που εκτόξευσε ως πρώτη δήλωση ο νέος Υπουργός για νέες συγχωνεύσεις σχολείων, με συγχωνεύσεις τμημάτων, με ενδεχόμενη νέα αύξηση ωραρίου μέσα σε ένα ασφυκτικό περιβάλλον, με την  αξιολόγηση να στέκεται πάνω από το κεφάλι μας ως δαμόκλεια σπάθη.

Προσπαθούν με κάθε μέσο να τραυματίσουν τη συνοχή των συλλόγων διδασκόντων, να καταργήσουν το συλλογικό και να αναδείξουν το ατομικό, να δια-μορφώσουν συλλόγους εξωραϊστικού χαρακτήρα, να ‘κατασκευάσουν’ διακοσμητικούς καθηγητές.

Η εμμονή, να γίνουν τα σεμινάρια δια πυρός και σιδήρου αποσκοπούσε στη λογική της συνενοχής για όσους συμμετείχαν και στην εμπέδωση του φόβου στον κλάδο για τη σφαγή που θα ακολουθήσει.

Θεωρούμε απαράδεκτη, αντισυναδελφική και αυταρχική  τη σπουδή και την ανησυχία της διοίκησης αλλά και ορισμένων «συναδέλφων», διολισθαίνοντας σε τακτικές-πρακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές: εποχές φίμωσης και ακύρωσης του λόγου και του ρόλου των σωματείων!

Δημοσιοποιούμε και καταδικάζουμε την προσπάθεια ελέγχου με τηλεφώνημα σε σχολείο της πόλης, για το αν απεργούν συγκεκριμένοι συνάδελφοι, κατόπιν ανώνυμης καταγγελίας – κατά δήλωση του Δ/ντή Δ/θμιας.

Έχουμε, επανειλημμένως, καταθέσει και απευθύνει ξεκάθαρα ότι δε θα ανεχθούμε τακτικές εκφοβισμού, αντιδημοκρατικής λειτουργίας και διοικητικής υπέρβασης από όπου και αν προέρχονται. Καθώς και ότι: είναι απαράδεκτο και μακριά από τα εκπαιδευτικά ήθη, που διδάσκουμε και πρεσβεύουμε, να προχωρούμε σε ανώνυμες καταγγελίες.

Η ΕΛΜΕ Ηρακλείου πάντα καθαρά και ξάστερα τοποθετείται για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, την εκπαίδευση και τους μαθητές μας . Ποτέ μα ποτέ όσο «σκληρές» αποφάσεις και αν πήρε δεν κρύφθηκε πίσω από διαδικαστικά και ποτέ «με χτυπήματα κάτω από τη ζώνη». Το ίδιο απαιτεί από όλους .

Η διαδικασία δήλωσης των απεργών συναδέλφων, είναι αρμοδιότητα του Διευθυντή του Σχολείου και δεν επιτρέπεται παρέμβαση κανενός άλλου.

Η απεργία παραμένει ακόμα δικαίωμα του εργαζόμενου!

Συνεχίζουμε και αύριο, ΠΕΜΠΤΗ  26/06/2014

ΤΕΛΕΥΤΑΊΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ

με την ίδια αποφασιστικότητα και ένταση!

Καλούμε όλους τους διευθυντές να δηλώσουν απεργία και να συνταχθούν με τον κλάδο.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους έξω από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας.

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΚΥΡΩΣΑΝ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥΣ

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΕΙΠΑΝ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ!

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση