HomeΣΠΟΡΛευτέρης Αυγενάκης: «Η Πολιτεία έχει τη βούληση και τη διάθεση να προχωρήσει σε αλλαγές στον αθλητισμό και το κάνει»

Λευτέρης Αυγενάκης: «Η Πολιτεία έχει τη βούληση και τη διάθεση να προχωρήσει σε αλλαγές στον αθλητισμό και το κάνει»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην εφημερίδα «Βραδυνή» της 7ης Μαρτίου 2020 έδωσε συνέντευξη ο υφυπουργός Αθλητισμού – βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, αναφερόμενος τόσο στις εθνικές εξελίξεις, αλλά κυρίως στα θέματα του αθλητισμού.

Σημεία από τη συνέντευξη:

–    Στις προκλήσεις της Τουρκίας με την αποστολή χιλιάδων κατατρεγμένων ανθρώπων παρανόμως στα ανατολικά μας σύνορα, αντιδρούμε με γνώμονα την προστασία των συνόρων μας, αλλά και την ασφάλεια της Ευρώπης, κινούμενοι στο πλαίσιο του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου.

–    Τα σύνορά μας είναι αδιαπραγμάτευτα, όπως αδιαπραγμάτευτη είναι και η θέλησή μας για μία αποτελεσματική ευρωπαϊκή πολιτική στην επίλυση των προβλημάτων μας με την Τουρκία.

–    Εξακολουθώ να κάνω τη δουλειά μου με διαφάνεια, πίστη και αφοσίωση στο πλαίσιο που είχαμε θέσει προεκλογικά για τον αθλητισμό.

–    Υλοποιούμε σειρά μεταρρυθμίσεων για την εξυγίανση στον αθλητισμό, την ποιοτική βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των δομών του.

–    Αισθάνομαι απόλυτα δικαιωμένος για τη μέχρι σήμερα συνεργασία μου με τον Πρωθυπουργό και όλη αυτή την προσπάθεια που καταβάλαμε και που με υπευθυνότητα, αποτελεσματικότητα και επιτυχία σήμερα, ο Πρωθυπουργός χειρίζεται τις τύχες της χώρας.

–    Στο ποδόσφαιρο, βρισκόμαστε στο στάδιο που αναμένουμε τις προτάσεις των υπερκείμενων ποδοσφαιρικών αρχών. Η Πολιτεία έχει την βούληση και τη διάθεση να προχωρήσει σε αλλαγές.  Και το έκανε όχι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά σε πολλούς τομείς και «έσπασε αυγά».

–    Η Πολιτεία έχει δείξει τις διαθέσεις της και με μεγάλη ικανοποίηση συζητάμε ένα ανοικτό δημοκρατικό σύστημα ανάδειξης της ηγεσίας της ΕΠΟ, που θα προκύψει από τις εκλογές που πρόκειται να διεξαχθούν τους προσεχείς μήνες.

–    Δεν είμαστε Υφυπουργείο Ποδοσφαίρου, αλλά Αθλητισμού και πρώτα είναι ο αθλητής. Η πλειοψηφία της κοινωνίας μας ασχολείται, παρακολουθεί και συγκινείται και με τα υπόλοιπα αθλήματα.

–    Συστήσαμε ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα για τα δεδομένα της χώρας μας, το «Ζήσε Αθλητικά». Μέσα από μια επιτροπή 41 Ολυμπιονικών, Πρωταθλητών, ξεχωριστών μελών της αθλητικής οικογένειας της χώρας μας προωθούμε το Αθλητικό Ιδεώδες, ως πρότυπο της καθημερινής ζωής των νέων.

–    Παράλληλα, ετοιμάζουμε καμπάνια στήριξης των αθλητών που θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς αγώνες στο Τόκιο το καλοκαίρι.

–    Αθλητισμός είναι και οι εγκαταστάσεις μας, τις οποίες φροντίζουμε να παραδώσουμε ασφαλείς και αναβαθμισμένες μέσα από συγκεκριμένα προγράμματα που «τρέχουμε».

–    Εργαστήκαμε με τον Περιφερειάρχη κ. Γ. Πατούλη, το Δήμαρχο Ραφήνας κ. Β. Μπουρνούς και τους προέδρους των Ομοσπονδιών ΑμεΑ, για την κατασκευή του πρώτου Παραολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου. Καταθέτουμε στον Πρωθυπουργό την ολοκληρωμένη πρόταση μας, για αυτό το εμβληματικό έργο. Ο Πρωθυπουργός το υποσχέθηκε και σύντομα θα το κάνει πράξη!

Διαφήμιση
Διαφήμιση