HomeHL-9Προσοχή! Απατεώνες χρησιμοποιούν… τον κορωνοϊό – Οδηγίες από την αστυνομία

Προσοχή! Απατεώνες χρησιμοποιούν… τον κορωνοϊό – Οδηγίες από την αστυνομία

Υπάρχουν πολλές καταγγελίες στην Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεν έχασαν χρόνο όπως φαίνεται οι επιτήδειοι που προσπαθούν με κάθε τρόπο να εισβάλλουν στα σπίτια μας και να καταφέρουν να πάρουν ότι πολύτιμο βρουν.

Με πρόφαση την ενημέρωση για τον «κορωνοϊό» και ότι είναι υπάλληλοι του Υπουργείου Υγείας, χτυπούν κουδούνια και προσπαθούν να εξαπατήσουν τους ανυποψίαστους πολίτες.

Το τελευταίο διάστημα έχουν καταγραφεί αρκετά περιστατικά σε ολόκληρη την Κρήτη.

Πρόσφατα ένα ανάλογο περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου με τη δημοτική αρχή να επικοινωνεί με την ΤΟΜΥ της περιοχής και να διαπιστώνει πως δεν υπάρχει καμία τέτοια διαδικασία ενημέρωσης σε εξέλιξη.

Η Ελληνική Αστυνομία μετά τις καταγγελίες ενημερώνει τους πολίτες πως δεν υπάρχει διαδικασία ενημέρωσης από στελέχη του υπουργείου Υγείας και να ενημερώνουν αμέσως την αστυνομία σε περίπτωση πως κάποιος επιτήδειος τους χτυπήσει την πόρτα.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Με αφορμή καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες, άτομα εμφανίζονται σε οικίες επικαλούμενοι πως είναι στελέχη του Ε.Ο.Δ.Υ. ή του Υπουργείου Υγείας, που ενημερώνουν για τον κορωνοΐό ή διανέμουν σχετικά ενημερωτικά φυλλάδια, διευκρινίζεται ότι, κατόπιν πληροφόρησης από το Υπουργείο Υγείας, δεν υπάρχουν κλιμάκια Υπηρεσιών του ή του Ε.Ο.Δ.Υ. που επισκέπτονται σπίτια για τέτοιου είδους ενημερώσεις.
Πρόκειται προφανώς για απόπειρα εξαπάτησης και στην περίπτωση που γίνει αντιληπτό τέτοιο περιστατικό παρακαλούνται οι πολίτες να ενημερώνουν αμέσως την Αστυνομία (100)».

Διαφήμιση
Διαφήμιση