HomeHL-TOPΣτο Παστέρ το δείγμα του ύποπτου κρούσματος κορωνοϊού από την Κρήτη

Στο Παστέρ το δείγμα του ύποπτου κρούσματος κορωνοϊού από την Κρήτη

«Όχι πανικός» αναφέρει στο cretapost η διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Όχι πανικός». Αυτό είναι το μήνυμα της διοικήτριας της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης  Λένας Μπορμπουδάκη , η οποία μίλησε στο cretapost.gr, με αφορμή το ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού ενός 25χρονου ασθενή, που εξετάζεται στα Χανιά.

nosokomeio_koronoios24

Η ίδια τόνισε – σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη περίπτωση, πως ο 25χρονος βρίσκεται προς το παρόν στον ειδικό θάλαμο των ΤΕΠ του νοσοκομείου Χανίων, έχοντας συνεχή επικοινωνία με τους γιατρούς.

Την ίδια ώρα έχει ληφθεί ήδη δείγμα, το οποίο έχει σταλεί στο Ινστιτούτο Παστέρ προκειμένου να εξεταστεί και να διαπιστωθεί αν ο 25χρονος – ο οποίος είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία- τελικά νοσεί από τον κορωνοϊό.

nosokomeio_koronoios30

Σε κάθε περίπτωση η κ. Μπορμπουδάκη επισήμανε πως δεν πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερος λόγος ανησυχίας, καθώς η Κρήτη είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τυχόν κρούσματα. «Έχει γίνει η απαραίτητη εκπαίδευση στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τηρείται το πρωτόκολλο και τα σχέδια ετοιμότητας», τόνισε χαρακτηριστικά, λέγοντας πως βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ ώστε να αποφασιστεί, στην περίπτωση που ο νεαρός άνδρας είναι αρνητικός στον ιό, αν θα παραμείνει στο νοσοκομείο στα πλαίσια του πρωτοκόλλου που θα ακολουθηθεί ή αν θα επιστρέψει στο σπίτι του.

Σε περίπτωση πάντως, που νοσεί από τον ιό, θα εξεταστούν και τα άτομα του περιβάλλοντος του.

nosokomeio_koronoios21-1

Μιλώντας στο cretapost.gr η κ Μπορμπουδάκη, αναφέρθηκε και στα όσα ακούγονται για την ενδεχόμενη εξάπλωση του ιού στην Ελλάδα και κατά πόσο μπορεί η χώρα μας να ευνοηθεί λόγω των καιρικών συνθηκών και της καλοκαιρίας.

Σύμφωνα με την ίδια, η συγκεκριμένη άποψη που έχει ακουστεί το τελευταίο διάστημα, δεν είναι κάτι που μπορεί να θεωρηθεί επιβεβαιωμένο. Κατά συνέπεια δεν μπορεί να ληφθεί αυτή τη στιγμή στα υπ’ όψιν.

Aξίζει να σημειωθεί ότι ο συναγερμός που σήμανε στο Νοσοκομείο Χανίων σήμερα το πρωί της Παρασκευής, είχε ως αποτέλεσμα την αναβολή της σημερινής προγραμματισμένης άσκησης προσομοίωσης και ετοιμότητας.

Τον 25χρονο παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ οι διασώστες που τον μετέφεραν στο Τμήμα Επειγόντων του νοσοκομείου, ήταν ντυμένοι με άσπρες στολές, λαμβάνοντας όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις.

Φωτογραφίες zarpanews.gr.

Διαφήμιση
Διαφήμιση