HomeHL-Sports«Καθάρισε» στο β’ ημίχρονο τον μισό ΟΦΗ ο ΠΑΟΚ

«Καθάρισε» στο β’ ημίχρονο τον μισό ΟΦΗ ο ΠΑΟΚ

Οι «ασπρόμαυροι» νίκησαν με το ευρύ 4-0 τους Κρητικούς στην Τούμπα - Πήραν δύο πέναλτι, έβαλαν το ένα οι Θεσσαλονικείς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο κυνήγι του Ολυμπιακού στη μάχη του τίτλου παρέμεινε ο ΠΑΟΚ ο οποίος επικράτησε με 4-0 του ΟΦΗ στην Τούμπα στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας 1.

Οι «ασπρόμαυροι» για ένα ημίχρονο ήταν κακοί μην μπορώντας να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Σωτηρίου, με εξαίρεση ένα δοκάρι σε απευθείας κόρνερ, όμως στο δεύτερο αύξησαν την πίεση τους και με δύο πέναλτι έκαναν το 0-0, 2-0 «καθαρίζοντας» και το ματς.

Έτσι έφτασαν τους 52 βαθμούς και είναι στο -2 από τον Ολυμπιακό ο οποίος «απέδρασε» με νίκη 1-0 από το Περιστέρι κόντρα στον αξιόμαχο Ατρόμητο. Από την άλλη ο ΟΦΗ παρέμεινε στους 28 πόντους και στην 6η θέση με την ομάδα του Σίμου να στέκεται τυχερή καθώς καμία ομάδα που είναι πίσω της δεν κέρδισε.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο ΟΦΗ ήταν εκείνος που στο πρώτο ημίχρονο είχε τα πρώτα σουτ στην αναμέτρηση με τους Στάικο (14’) και Βαζ (20’) όμως αυτά δεν ανησύχησαν τον Ζίβκοβιτς. Από την άλλη ο Εσίτι στο 21’ είχε το πρώτο σουτ για τους Θεσσαλονικείς, όμως επίσης πέρασε άουτ.

Στο 37’ ο Μίσιτς με απευθείας εκτέλεση κόρνερ είδε τη μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι, τη βρήκε λίγο και ο Σωτηρίου, ενώ στο 39’ ο ΟΦΗ παραλίγο να «παγώσει» την Τούμπα, αλλά ο Σεμέδο σε τετ-α-τετ με τον Ζίβκοβιτς έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Μπράουν μάρκαρε αντικανονικά τον Λημνιό και έτσι ο Φωτιάδης υπέδειξε το πέναλτι.

Ο Μπίσεσβαρ στο 50’ ανέλαβε την εκτέλεση, με τον Σωτηρίου να αποκρούει, την άμυνα του ΟΦΗ να μην διώχνει και ο Άκπομ με εναέριο πλασέ έκανε το 1-0.

Στο 54’ οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία για το 2-0 όταν ο Άκπομ με δυνατό σουτ από θέση μέσα αριστερά ανάγκασε τον Σωτηρίου να αποκρούσει δύσκολα, ενώ τραυματίστηκε στη φάση αυτή.

Τελικά στη μία ώρα αγώνα ο Γιαννούλης μάρκαρε τον Λάμπρου και έτσι δόθηκε δεύτερο πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Άκπομ που έκανε το 2-0.

Το ματς είχε ήδη κριθεί με τον ΠΑΟΚ να δίνει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του κάνοντας στο 66’ το 3-0 με την κεφαλιά του Λάμπρου μετά τη σέντρα του Μίσιτς, ενώ στο 83’ οι «ασπρόμαυροι» πέτυχαν και το 4-0 με το ωραίο σουτ του Αουγκούστο εκτός περιοχής με το αριστερό.

Κορυφαίοι για τον ΠΑΟΚ οι Άκπομ, Λημνιός, Μίσιτς και Βαρέλα, ενώ για τον ΟΦΗ οι Στάικος, Βαζ, Σεμέδο.

Κίτρινες: 70’ Μίσιτς, 80’ Μπίσεσβαρ – 59’ Γιαννούλης

Διαιτητής: Φωτιάδης (Καστοριάς), Βοηθοί: Μπουξμπάουμ (Ανατολικής Αττικής), Χατζηνάκος (Δράμας), 4ος: Μαλούτας (Ημαθίας), VAR: Μανούχος (Αργολίδας), AVAR: Φωτόπουλος (Αθηνών).

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Μάτος, Γιαννούλης, Βαρέλα, Ίνγκασον, Μίσιτς, Εσίτι (46’ Μαουρίτσιο), Λάμπρου, Ελ Καντουρί (46’ Λημνιός), Μπίσεσβαρ, Άκπομ.

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Μπράουν, Βαφέας, Νάστος, Γιαννούλης (90’ Περδίκης), Στάικος, Ζοάο Βίκτορ, Νέιρα (46’ Ναμπί), Βαζ (82’ Νοικοκυράκης), Μάνος, Σεμέδο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση