Μετά τις αντιδράσεις και σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο που προκάλεσε η καταγγελία γυναίκας στα Χανιά, ότι έκλεισε ραντεβού για εξέταση στο νοσοκομείο της πόλης, για τον Φεβρουάριο του 2022, στο ζήτημα τοποθετήθηκε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων.

Ως γνωστόν, το θέμα πληροφορήθηκε και ο Υπουργός Υγείας, Β. Κικιλίας ο οποίος ζήτησε αμέσως ενημέρωση και εξηγήσεις από όλες τις εμπλεκόμενες υγειονομικές αρχές, δίνοντας εντολή να διερευνηθεί άμεσα η υπόθεση που αφορά στο νοσοκομείο Χανίων.

Αντιδράσεις από την ΠΟΕΔΗΝ

Για το ζήτημα υπήρξε αντίδραση και από πλευράς ΠΟΕΔΗΝ. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Ένωσης Μιχάλης Γιαννακός ανέφερε: «Τι φαίνεται περίεργο στον κ. Κικιλια στο Νοσοκομείο Χανίων με τα ραντεβού σε δύο χρόνια. Το έχουμε καταγγείλει ότι στα Χανιά τα ραντεβού για κολονοσκόπηση και γαστροσκόπηση είναι δύο χρόνια. Αυτό συμβαίνει επειδή το Νοσοκομείο έχει δύο μόνιμους και έναν επικουρικό Γαστρεντερολόγο. Γιατί φαίνεται περίεργο αυτό στο υπουργό. Την σχετική καταγγελία μας του την κοινοποιήσαμε και ζητήσαμε να δώσει λύση από 15 Νοέμβρη πέρυσι».

Και συνεχίζει μεταξύ άλλων ανέφερε ότι: «Μάλιστα 14 Νοέμβρη ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ με τον πρόεδρο του σωματείου του Νοσοκομείου Χανίων στη συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ έξω από το υπουργείο Υγείας είχαμε κάνει τη καταγγελία στον κ. Κοντοζαμανη. Δεν είναι το μόνο Νοσοκομείο που κλείνει τόσο μακριά ραντεβού. Για διαγνωστικές εξετάσεις δεν μπορείς να βρεις ραντεβού σε Νοσοκομείο πριν το εξάμηνο. Και στο εξάμηνο είσαι τυχερός»

Τι λέει η Διοίκηση του Νοσοκομείου

Την ίδια ώρα, σε ανακοίνωσή του ο νέος διοικητής του νοσοκομείου, Γ. Μπέας επισημαίνει πως ήδη έχει προσληφθεί ένας επικουρικός γαστρεντερολόγος ενώ αναμένεται μία ακόμα πρόσληψη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η νέα Διοίκηση του Γ.Ν. Χανίων σε συνεργασία με τη Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης έχει ήδη προβεί στην πρόσληψη ενός επικουρικού γαστρεντερολόγου ιατρού και τις επόμενες ημέρες το Τμήμα θα ενισχυθεί με ακόμη έναν. Επίσης, ξεκινάει άμεσα η λειτουργία και δεύτερου τακτικού εξωτερικού γαστρεντερολογικού ιατρείου.
Τα ραντεβού που βρίσκονται σε εκκρεμότητα θα επαναπρογραμματιστούν και οι ασθενείς θα ειδοποιηθούν για τις νέες ημερομηνίες.

nosokomeio-xanion-1

Τι ανέφερε η καταγγελία

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, σύμφωνα με καταγγελία – παράπονο Χανιώτισσας στο facebook, το ραντεβού που έκλεισε η μητέρα της για τις συγκεκριμένες εξετάσεις, προγραμματίστηκε να γίνει σε 2 χρόνια!
«Λοιπόν γέλασα πολύ… μα πάρα πολύ», σχολιάζει στην ανάρτησή της. «Και όχι γιατί ήταν αστείο, αλλά μόνο ως αστείο μπορεί κανείς να το εκλάβει για να μην θυμώσει πολύ… Και είναι μέχρι να τύχει στον καθένα και να δει ποιο πραγματικά είναι το σύστημα υγείας για το οποίο πληρώνουμε αδρά και παχουλά όλοι μας…» συμπληρώνει.

Αναλυτικότερα, στην ανάρτησή της η… εξοργισμένη Χανιώτισσα, αναφέρει τα εξής:

«Λοιπόν αγαπητοί αρμόδιοι στο Υπουργείο Υγείας και τωρινοί και προηγούμενοι και επόμενοι…
Η μαμά μου πήγε σήμερα στο Νοσοκομείο Χανίων να κλείσει ένα ραντεβού για να κάνει γαστροσκόπηση και κολονοσκοπηση. Με πήρε τηλέφωνο αμέσως μετά για να μου πει ότι τον άλλο μήνα ..σε μερικές μέρες δηλ….θα κάνει την εξέταση και ήταν πολύ χαρούμενη. Όταν όμως πήγε σπίτι και είδαν με τον αδερφό μου το χαρτάκι η απογοήτευση ήταν μεγαλη. Το ραντεβού έχει κλειστεί για το 2022. Όταν μου το είπε, σκέφτηκα να κλάψω ή να γελάσω;;;
Λοιπόν γέλασα πολύ….μα πάρα πολύ. Και οχι γιατί ήταν αστείο, αλλά μόνο ως αστείο μπορεί κανείς να το εκλάβει για να μην θυμώσει πολύ… Και είναι μέχρι να τύχει στον καθένα και να δει ποιο πραγματικά είναι το σύστημα υγειας για το οποίο πληρώνουμε αδρά και παχουλα όλοι μας….
Αυτή είναι η κατάσταση στον χώρο της υγείας και όχι μόνο και τα προβλήματα είναι τεράστια και επειδή δεν τα φωνάζουμε καθημερινά δε σημαίνει πως δεν υπάρχουν…»

Διαφήμιση
Διαφήμιση