Για πολλά και διαφορετικά περιστατικά χρειάστηκε να επέμβει και την Κυριακή, η Πυροσβεστική. Μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα σήμανε συναγερμός στον Προφήτη Ηλία για δασική πυρκαγιά από καύση απορριμάτων η οποία ευτυχώς, δεν προκάλεσε μεγάλες ζημιές (0,03 στρέμματα). Στο σημείο έσπευσαν 3 υπάλληλοι με ένα όχημα από τον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό Ηρακλείου.

Λίγο νωρίτερα, στις 19.20 το απόγευμα, στο Χουδέτσι του Δήμου Αρχνανών Αστερουσιών η δασική πυρκαγιά που προκλήθηκε από υπολείμματα καλλιεργειών, κινητοποίησε τον 40 Πυροσβεστικό Σταθμό Ηρακλείου που μετέβη στο σημείο με 2 οχήματα και 4 υπαλλήλους. Η φωτιά έκαψε 20τ.μ

Λίγο πριν τις 4 το απόγευμα η Πυροσβεστική κλήθηκε να επιληφθεί περιστατικού στη Σύβριτο του Δήμου Αμαρίου στο Ρέθυμνο. Η φωτιά σε χορτολιβαδική έκταση έκανε στάχτη μισό στρέμμα παρά την έγκαιρη επέμβαση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αγίας Φωτεινής που έσπευσε με 2 οχήματα και 4 υπαλλήλους.

Πυρκαγιά σε υπολείμματα καλλιεργειών εκδηλώθηκε και στον Σκαφιδαρά του Δήμου Μαλεβιζίου στις 14.30 το μεσημέρι. Η φωτιά ξεκίνησε, και σε αυτή την περίπτωση,  από υπολείμματα καλλιεργειών. Στο σημείο έσπευσαν 2 οχήματα με 5 υπαλλήλους από τον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό Ηρακλείου. Η φωτιά έκαψε άφησε πίσω της 20 τ.μ στρέμματα καμμένης γης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση