HomePost ItΗ εκκρεμότητα απόδοσης των εξισωτικών αποζημιώσεων στη Βουλή με ερώτηση Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Η εκκρεμότητα απόδοσης των εξισωτικών αποζημιώσεων στη Βουλή με ερώτηση Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Με ερώτησή τους προς τον αρμόδιο Υπουργό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την εκκρεμότητα απόδοσης στους κτηνοτρόφους, των εξισωτικών αποζημιώσεων, φέρνουν στη Βουλή 38 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτησή τους προς τον αρμόδιο Υπουργό Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Πρόκειται για τις αποζημιώσεις των ετών 2013 και 2014, που με τη γνωστή, διαχρονική αμέλεια των παλαιότερων Κυβερνήσεων σε οργανωτικά θέματα, όπως και με την παράλειψη καθιέρωσης θεσμικού πλαισίου στον χαρακτηρισμό των βοσκοτόπων, δημιούργησαν χάος σε ό,τι δηλωνόταν ως βοσκότοπος, μέχρι να ψηφίσει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2015 το νόμο 4351 «Βοσκήσιμες γαίες Ελλάδας και άλλες διατάξεις» (Α’164). Δυστυχώς όμως, ήδη τότε εκκρεμούσε η απόδοση στους Έλληνες κτηνοτρόφους του κλάδου της αιγοπροβατοτροφίας των εξισωτικών αποζημιώσεων για τα έτη 2013 και 2014. Πρόκειται για αρκετά εκατομμύρια ευρώ που οι κτηνοτρόφοι δεν εισέπραξαν ποτέ και το διόλου ευκαταφρόνητο αυτό ποσό ελλείπει έκτοτε από την πραγματική οικονομία.

«Με την ουσιαστική συμβολή της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, καταφέραμε να προβάλουμε τα δίκαια αιτήματα της χώρας και τα συμφέροντα των Ελλήνων κτηνοτρόφων, να τα υποστηρίξουμε αποτελεσματικά και να φθάσουμε στις 15/5/19 στην έκδοση απόφασης του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μια απόφαση που μπορεί να έχει κατ’ αρχάς εφαρμογή για το 2008, υφίστανται όμως πλέον ισχυρά ερείσματα ώστε να επεκταθεί και να εφαρμοστεί γενικότερα, ανοίγοντας το δρόμο για την απόδοση στους Έλληνες κτηνοτρόφους και των εξισωτικών αποζημιώσεων των ετών 2013 και 2014» αναφέρει σε δήλωσή του ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης τονίζοντας: «Γι’ αυτό και ζητείται ενημέρωση, σχετικά με το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η διαδικασία έκδοσης της σχετικής απόφασης, ποιες είναι οι ενέργειες της Κυβέρνησης για την υποστήριξη των σχετικών αιτημάτων για τα έτη ‘13 και ‘14, καθώς και για το πώς προτίθεται να προετοιμαστεί, έτσι ώστε εάν και εφόσον εκδοθεί ανάλογη θετική απόφαση για αυτά τα έτη (2013-14) να καταστεί δυνατή η άμεση χορήγηση στους κτηνοτρόφους των εξισωτικών αποζημιώσεων».

Διαφήμιση
Διαφήμιση