HomeΕΛΛΑΔΑΤην Τετάρτη η Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ

Την Τετάρτη η Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ

«Γκρίνιες» για το όνομα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ συγκαλείται την Τετάρτη προκειμένου να συζητηθεί ο οδικός χάρτης προς το Συνέδριο.

Ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να ανησυχεί από τα συνεχιζόμενα κρούσματα εσωστρέφειας του κόμματος, ενώ οι «κομματικοί» ανησυχούν ότι δεν προχωράνε όσο θα έπρεπε οι διαδικασίες ενόψει του Συνεδρίου.

Συνεδρίαση ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς την Προοδευτική Συμμαχία

Ως εκ τούτου, αποφασίστηκε η σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ (και όχι το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία) προκειμένου να συζητηθούν τα επόμενα βήματα του κόμματος αλλά και το ζήτημα που προέκυψε, εκ νέου, σχετικά με την ονομασία του υπό μετεξέλιξη φορέα. Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες, αναμένεται μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου (το πιθανότερο στις 8-9) να συγκληθεί και η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορικά με το ζήτημα της ονομασίας, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr και παρά τα όσα γράφονται αυτή τη στιγμή επισήμως δεν υπάρχει θέμα αλλαγής του ονόματος. «Δυνατό brand name» χαρακτήρισε, άλλωστε, ο Αλέξης Τσίπρας το ΣΥΡΙΖΑ, στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1. Είναι, ωστόσο, πιθανό στην πορεία να προστεθεί κάτι που να σηματοδοτεί τη διεύρυνση του κόμματος. Το πώς και το πότε θα γίνει αυτό θα αποτελέσει αντικείμενο σκληρής διαπραγμάτευσης ανάμεσα στις τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Πώς και πότε θα αποφασιστεί το όνομα

Η πρόταση για πραγματοποίηση εσωκομματικού δημοψηφίσματος για την ονομασία πριν από το Συνέδριο της άνοιξης υπάρχει και συζητήθηκε σε κλειστή σύσκεψη του Αλέξη Τσίπρα με συνεργάτες του, όμως κάθε άλλο παρά βέβαιο είναι ότι θα προχωρήσει. Άλλωστε, μια τέτοια πρωτοβουλία του Προέδρου είναι σίγουρο ότι θα ξεσηκώσει νέες αντιδράσεις στο εσωτερικό καθώς αρκετοί υποστηρίζουν ότι αλλαγή ή προσθήκη στο όνομα μπορεί να αποφασιστεί μόνο από το ανώτατο όργανο του κόμματος, δηλαδή το Συνέδριο.

Παράλληλα, εντός της εβδομάδας αναμένεται να παραδοθεί και το κείμενο απολογισμού της τετραετίας ΣΥΡΙΖΑ το οποίο ανέλαβαν να συγγράψουν οι Γιάννης Δραγασάκης, Αριστείδης Μπαλτάς και Θοδωρής Δρίτσας.

Περιοδεία Τσίπρα στην Ηλεία: «Ανησυχώ για τον δρόμο Πάτρας – Πύργου»

Τέλος, σε μια προσπάθεια αναζωογόνησης της επαφής του με την κοινωνία, ο Αλέξης Τσίπρας πραγματοποιεί, σήμερα, περιοδεία στο νομό Ηλείας. Μιλώντας για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την ανησυχία του για το μέλλον του έργου: «Είμαι ανήσυχος και φοβάμαι ότι θα πάει στις καλένδες το έργο της Πατρών- Πύργου. Είναι μια λάθος τακτική, η οποία μας οδηγεί σε κινδύνους και θα ήθελα με την παρουσία μου εδώ να κρούσω τον κώδωνα του κινδύνου, που έχει να κάνει με τις μεγάλες καθυστερήσεις, η εμπειρία μου λέει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα καθυστερήσει πολλούς και νομίζω ότι δεν θα δώσει ένα τόσο μεγάλο έργο με ανάθεση. Συνεπώς να το ξανασκεφτούν, διότι οι πολίτες της Ηλείας και της ευρύτερης περιοχής δεν είναι β’ κατηγορίας και ο φόρος αίματος είναι μεγάλος».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση