HomeHL-9ΔΥΠΕ Κρήτης: Άμεσα ο εφοδιασμός των νοσοκομείων με τα απαραίτητα φάρμακα

ΔΥΠΕ Κρήτης: Άμεσα ο εφοδιασμός των νοσοκομείων με τα απαραίτητα φάρμακα

Τι απαντά για τις ελλείψεις φαρμάκων για χημειοθεραπεία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Άμεσα αναμένεται να εφοδιαστούν τα νοσοκομεία της Κρήτης με το φάρμακο το οποίο παρουσίασε έλλειψη και ήταν ένα από τα βασικά συστατικά για τις χημειοθεραπείες, όπως αναφέρει η ΔΥΠΕ Κρήτης.

Όπως ήδη έχει καταγγείλει η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου έχουν παρατηρηθεί σε όλη την Ελλάδα «ελλείψεις βασικών αντινεοπλασματικών φαρμάκων οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα τη μεγάλη καθυστέρηση και σε πολλές περιπτώσεις ακύρωση προγραμματισμένων χημειοθεραπειών, σε πολλά νοσοκομεία της χώρας. Επίσης οι καταγγελίες αφορούν και ελλείψεις φαρμάκων που είναι απαραίτητα και τα οποία προμηθεύονται οι ασθενείς από τα φαρμακεία».

Η 7η ΥΠΕ Κρήτης σε ανακοίνωσή της αναφέρει χαρακτηριστικά:

Με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούν στην έλλειψη αντινεοπλασματικού σκευάσματος η 7η ΥΠΕ Κρήτης ενημερώνει ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα τα νοσοκομεία της Κρήτης θα εφοδιαστούν με τον απαραίτητο αριθμό των συγκεκριμένων φιαλιδίων με βάση την πλατίνα, μετά από την εισαγωγή παρτίδας που έχει ήδη πραγματοποιηθεί.

Σε κάθε περίπτωση και προς αποφυγή κάθε ανησυχίας οι θεραπείες των ασθενών θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται με ασφάλεια, σύμφωνα με τα ενδεδειγμένα πρωτόκολλα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση