HomeCity GuideΔύο τελευταίες παραστάσεις για την παράσταση «Οντισιόν για έναν νεκρό»

Δύο τελευταίες παραστάσεις για την παράσταση «Οντισιόν για έναν νεκρό»

Το Σάββατο 25 Ιανουαρίου και Σάββατο 1 Φεβρουαρίου στις 21:00 στο Blow Up στο Ηράκλειο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η ομάδα εικαστικών και παραστατικών τεχνών NOHMA παρουσιάζει τη μαύρη κωμωδία «Οντισιόν για έναν νεκρό». Η «Οντισιόν για έναν νεκρό» είναι στην ουσία ένα κοινωνικό σχόλιο, μια κοινωνική σάτιρα που στιγματίζει διάφορες πτυχές της ψυχαναγκαστικής κοινωνίας αλλά και των προσωπικών παθών που μπορεί να οδηγήσουν τον άνθρωπο ακόμα και στο έγκλημα.

Τρεις δηλητηριώδεις επιθυμίες οι οποίες μεταμορφώνονται σε απόλυτες ανάγκες, συναντιόνται και δημιουργούν ένα εκρηκτικό και καταστροφικό μείγμα.

unnamed-3

Οι ήρωες είναι τρεις σχεδόν χυδαίες μορφές οι οποίες με απόλυτη αμεσότητα και χωρίς καμία αιδώ, λένε αυτό που θέλουν να πουν σε ένα μοτίβο που αν διευρυνθεί δίνει μια ολοκληρωμένη εικόνα της αδίστακτης πλευράς της κοινωνίας. Μια πλευρά στην οποία οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν υπάρξει ως θήτες, ως θύματα ή και στους δύο αυτούς ρόλους.

unnamed-1

Η απλότητα που παρουσιάζονται οι πολύ σκοτεινές πτυχές του έργου και η ελαφρότητα με την οποία δηλώνεται πολλές φορές το αυτονόητο το οποίο στην καθημερινότητα τείνει να ξεχαστεί, δημιουργεί το γέλιο, παρά το ότι πίσω από αυτήν κρύβεται ένα πολύ βαρύ και σκοτεινό υπόβαθρο.

unnamed-2

Υπόθεση:

Ένας σκηνοθέτης, ιδιοκτήτης μιας εταιρείας παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών, κινδυνεύει να φαλιρίσει.

Τότε εμφανίζεται ένας εργολάβος κηδειών ο οποίος του αναθέτει να γυρίσει ένα διαφημιστικό σποτ για το γραφείο κηδειών που διαθέτει, θέτοντας στον σκηνοθέτη δύο όρους. Ο πρώτος είναι ότι πρωταγωνιστής του διαφημιστικού δεν θα πρέπει να είναι νεκρός γιατί αυτό θα ήταν ανήθικο, εφόσον ένας νεκρός δεν μπορεί να ερωτηθεί για την συμμετοχή του και ο δεύτερος όρος είναι ο ηθοποιός που θα κάνει τον νεκρό να προσομοιάζει όσο το δυνατόν περισσότερο σε ένα νεκρό.

Δυστυχώς οι ηθοποιοί που συνεργάζεται ο σκηνοθέτης είναι όλοι πολύ υγιείς και ζωντανοί και αυτό τον έχει φέρει σε αδιέξοδο.

Όλα αυτά συμβαίνουν μέχρι την στιγμή που από τύχη εμφανίζεται στο γραφείο του σκηνοθέτη ο κατάλληλος υποψήφιος.

Συγγραφή – σκηνοθεσία: Γιάννης Ζωγραφάκης

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί:
Χρήστος Συρμακέζης
Μικαέλα Κεφαλογιάννη
Πέτρος Φαρσαράκης
Βίντεο – Μοντάζ: Γιώργος Φωτεινάκης
Φωτογραφίες: MάνοςΠολιτάκης
Σκηνοθεσία Βίντεο: Γιάννης Ζωγραφάκης
Σάββατο 25 Ιανουαρίουκαι Σάββατο 1 Φεβρουαρίου στις 21:00 στο BlowUpΨαρομηλίγκων 15, Ηράκλειο
Τηλέφωνο κρατήσεων: 6974237838

Διαφήμιση
Διαφήμιση