Χιονοπτώσεις κυρίως στα κεντρικά και ανατολικά τμήματα της χώρας και βροχές κυρίως στο Αιγαίο αναμένονται τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση κυρίως στα νότια ηπειρωτικά και στις νησιωτικές περιοχές. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 10 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στη Θράκη, στη Μαγνησία, στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα, στην Ανατολική Πελοπόννησο και στα ορεινά του Κεντρικού και Νοτίου Αιγαίου, οι οποίες από το πρωί θα περιοριστούν στην Αττική, στην Εύβοια και στα ορεινά της Κρήτης.

Ισχυρές βροχές αναμένονται στο Αιγαίο και κυρίως στην Κρήτη, ενώ από το απόγευμα βροχές θα σημειωθούν και στη Νότια Αττική και Εύβοια. Ολικός παγετός θα σημειωθεί σε ορεινές αλλά και ημιορεινές περιοχές.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -7 έως 2 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία, στη Θράκη και στη Θεσσαλία από -3 έως 7, στα δυτικά ηπειρωτικά από 1 έως 10, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 1 έως 7, στα νησιά του Ιονίου από 3 έως 8, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 4 έως 8, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη από 8 έως 12 και στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 6 έως 10.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 7 έως 9 και τοπικά έως 10 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελεί η περιοχή των Δωδεκανήσων όπου θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 με 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες και βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ.

5-6_balkans_rain

Ο καιρός στην Κρήτη

Ισχυρές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά αναμένονται για σήμερα στην Κρήτη.

Μάλιστα οι ισχυρές βροχές που αναμένονται στο Αιγαίο και κυρίως στην Κρήτη, ενδεχομένως δημιουργησούν προβλήματα λόγω του κορεσμού του εδάφους σε νερό και των μεγάλων ποσοτήτων υετού που αναμένονται, ενώ από το απόγευμα βροχές θα σημειωθούν και στη Νότια Αττική και Εύβοια. Η θερμοκρασία το μεσημέρι δεν θα ξεπεράσει τους 10 βαθμούς, ενώ ολικός παγετός θα σημειωθεί σε ορεινές αλλά και ημιορεινές περιοχές. Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 10 μποφόρ.

Μέχρι την Τρίτη 8 Ιανουαρίου θα συνεχιστούν οι ισχυρές βροχές στην Κρήτη οι οποίες έχουν ξεκινήσει από το μεσημέρι της Κυριακής.

Ο χάρτης που ακολουθεί δίνει τα προβλεπόμενα ύψη βροχής 60 ωρών (από το μεσημέρι της Κυριακής 05/01 ως το βράδυ της Τρίτης 07/01) στο νησί, όπου με τα μωβ και μαύρα χρώματα σημειώνονται τα μεγαλύτερα συνολικά ύψη βροχής, ξεπερνώντας συνολικά τα 200 χιλιοστά!

image001_2_6

 

Δείτε αναλυτικά τον καιρό σε περιοχές της Κρήτης μέχρι την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου

Ηράκλειο

6-1

7-1

8-1

 

Χανιά

kairos-chania-6

kairos-chania-7

kairos-chania-8

Ρέθυμνο

reth-6

 

kairos-reth-1

 

kairos-reth-2

Άγιος Νικόλαος

agios-6

kairos-agios-1

kairos-agios-2

Iεράπετρα

nn

 

ΤΡΙΤΗ 7 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Στα δυτικά και τα βόρεια λίγες νεφώσεις, αυξημένες στα βορειοανατολικά όπου θα σημειωθούν παροδικές χιονοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και στο νότιο Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα μέχρι το απόγευμα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά , κατά διαστήματα πυκνές στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, καθώς και στα ορεινά ημιορεινά της Κρήτης, που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 5 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά 6 με 7, στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από αργά το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί κυρίως στα ηπειρωτικά, κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Καιρός: Λευκά Θεοφάνεια – Χιονοπτώσεις, καταιγίδες και πολικές θερμοκρασίες μέχρι την Τετάρτη

6-7_balkans_rain

ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Στα ανατολικά και νότια νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και στα ορεινά της Κρήτης παροδικές χιονοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές ώρες στα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6, στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ και τις πρωινές ώρες πιθανώς στα Δωδεκάνησα 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές, όμως παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια.

7-8_balkans_rain

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση