HomeHL-Sports«Πάγωσε» το «Γεντί Κουλέ» ο Βόλος

«Πάγωσε» το «Γεντί Κουλέ» ο Βόλος

Νίκη με 2-1 για την ομάδα της Μαγνησίας που ήταν απόλυτα εύστοχη, απέναντι στον ΟΦΗ που ήταν καλύτερος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο ποδόσφαιρο πολλές φορές δεν κερδίζει ο καλύτερος…

Αυτό επιβεβαιώθηκε απόλυτα το βράδυ του Σαββάτου  στο Ηράκλειο και την αναμέτρηση του ΟΦΗ με τον Βόλο για τη 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας 1.

Οι Κρητικοί ήταν ανώτεροι των Βολιωτών, όμως η ουσία είναι το ποια ομάδα σκοράρει περισσότερες φορές και κάτι τέτοιο το πέτυχε η θεσσαλική ομάδα φεύγοντας με ένα σπουδαίο τρίποντο από το «Γεντί Κουλέ», με σκορ 1-2.

Νίκη που ήταν η δεύτερη εκτός έδρας για τους Βολιώτες μετά από αυτή στην πρεμιέρα με αντίπαλο τον Πανιώνιο με το ίδιο σκορ, με τον Βόλο να φτάνει τους 21 βαθμούς και ο ΟΦΗ να παραμένει στους 23, με την ομάδα του Σίμου να γνωρίζει δεύτερη εντός έδρας ήττα.

Το ματς ήταν μονόλογος για τον ΟΦΗ, όμως ο Βόλος με απόλυτη ευστοχία, 2 τελικές, δύο γκολ για την ομάδα του υπηρεσιακού Βίκτορ Μπασάρδε έφερε και τη νίκη, ενώ οι Κρητικοί τα έχουν με την ατυχία τους που σε ένα τέτοιο ματς δεν πήραν ούτε τον βαθμό της ισοπαλίας.

Πραγματικά οι Βολιώτες ήταν ακίνδυνοι επιθετικά, αλλά τους αρκούσαν δύο φάσεις, μία σε κάθε ημίχρονο, για να πάρουν τη νίκη. Ο ΟΦΗ είχε ισοφαρίσει προσωρινά, αλλά στις ευκαιρίες που δημιούργησε βρήκε απέναντι του έναν εκπληκτικό Γκαραβέλη και έναν αλάνθαστο Οικονόμου.

Πάντως το ματς μόνο καλά δεν άρχισε και δεν μιλάμε αγωνιστικά. Στα πρώτα δευτερόλεπτα του οι Κοροβέσης και Σακόρ στην προσπάθειά τους να διεκδικήσουν τη μπάλα, συγκρούστηκαν κεφάλι με κεφάλι με αποτέλεσμα να υπάρξει μίνι διακοπή στην αναμέτρηση.

Ο Χαλκιδαίος αμυντικός, αλλά και ο Λιβεριανός μέσος πέρασαν εκτός γηπέδου, ζαλισμένοι, ενώ ο Σακόρ μάτωσε κιόλας με συνέπεια στο 7’ ο Βαζ να περάσει στη θέση του. Αντίθετα ο Κοροβέσης επέστρεψε σε αυτό (σ.σ. το ματς).

Με τη συμπλήρωση 14 λεπτών αγώνα οι Κρητικοί θα απειλήσουν με το σουτ του Φιγκεϊρέντο, από την ωραία διαγώνια πάσα του Νέιρα, με τον Γκαραβέλη να αποκρούει τη μπάλα.

Στο 21’ από σουτ του Σεμέντο και δύσκολη απόκρουση του Γκαραβέλη, ο Βαζ αδράνησε προ του Οικονόμου, ο οποίος και απομάκρυνε σε κόρνερ, που δεν απέφερε κάτι.

Ο Τσιλιανίδης θα απειλήσει δις, αρχικά στο 28’ με σουτ και στο 30’ με κεφαλιά, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Και ενώ όλα… μύριζαν γκολ για τον ΟΦΗ, αυτό το πέτυχε ο Βόλος στην πρώτη του απόπειρα προς την εστία του Σωτηρίου.

Ο Ντεντάκης στο 35’ με σέντρα βρήκε τον Λύρατζη και εκείνος στην «καρδιά της άμυνας» της κρητικής ομάδας με κεφαλιά πέτυχε το 0-1.

Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι την ανάπαυλα καθώς ο Τσιλιανίδης με φάουλ στο 38’ δεν μπόρεσε να σημειώσει τέρμα, ενώ στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο ίδιος παίκτης μέσα από την περιοχή, έκανε το σουτ για να διώξει τη μπάλα με υπερένταση ο πορτιέρο του Βόλου.

Στο δεύτερο 45λεπτο οι Κρητικοί θα μπουν δυνατά και πάλι και θα φτάσουν στην ισοφάριση.

Ήταν το 57’ όταν στο σουτ του Τσιλιανίδη ο Γκαραβέλης θα διώξει τη μπάλα σε κόρνερ, από το οποίο και θα προέλθει το 1-1, όταν από την εκτέλεση του μεσοεπιθετικού του ΟΦΗ, ο Νέιρα με ωραίο αριστερό σουτ θα δει τη μπάλα να σταματά στον Τσοκάνη και εκ νέου να του στρώνεται με το νέο σουτ να έχει κατάληξη τα δίχτυα για το 1-1.

Στο 61’ ο ΟΦΗ θα βρεθεί κοντά στο 2-1, αλλά στην προβολή του Βαζ, ο Γκαραβέλης θα διώξει με υπερένταση τη μπάλα, ενώ στο 70’ από το κόρνερ του Τσιλιανίδη και την κεφαλιά του Νέιρα η μπάλα πήγαινε στα δίχτυα, όμως ο Γέντρισεκ, ως από «μηχανής Θεός» έδιωξε τον κίνδυνο.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να είναι καλύτεροι και ενώ το ματς… πήγαινε για 2-1, καθώς στο 75΄ο Στάικος είχε ωραίο σουτ που απέκρουσε με διπλή προσπάθεια ο Γκαραβέλης, ήρθε τούμπα με το δεύτερο γκολ του Βόλου. Αυτό προήλθε από εκτέλεση κόρνερ του Μαξ και κεφαλιά του Ζοάο στο πρώτο δοκάρι με την οποία έγινε το 1-2.

Το γκολ αυτό «έκοψε» τα πόδια των παικτών της ομάδας του Σίμου που δεν απείλησε μέχρι το φινάλε με το 1-2 να μην αλλάζει. Για τους νικητές καλύτεροι ήταν οι Γκαραβέλης, Οικονόμου, Ζοάο και Λύρατζης, ενώ για τους ηττημένους οι Τσιλιανίδης, Νέιρα, Βαζ και Στάικος.

Κίτρινες: 90+1’ Φιγκεϊρέντο – 82’ Τσίκα, 85’ Τόρες, 90+1’ Γκαραβέλης

Διαιτητής: Τζοβάρας (Φθιώτιδας), Βοηθοί: Ψαρρής (Ζακύνθου), Μεϊντάνας (Αχαΐας), 4ος: Γρατσάνης (Τρικάλων), VAR: Κομίνης (Θεσπρωτίας), AVAR: Μπουξμπάουμ (Ανατολικής Αττικής).

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Μπράουν, Κοροβέσης, Γιαννούλης, Μαρινάκης, Νέιρα, Σακόρ (7’ λ.τρ. Βαζ, 77’ Μάνος), Στάικος, Τσιλιανίδης, Σεμέντο, Φιγκεϊρέντο.

ΒΟΛΟΣ (Βίκτορ Μπασάδρε): Γκαραβέλης, Φερράρι, Ντεντάκης, Οικονόμου, Τσίκα, Μαξ, Τσοκάνης, Τόρες (87’ Τσαούσης), Λυράτζης, Γκουαροτσένα (63’ Μπαλογιάννης), Γέντρισεκ (74’ Ζοάο).

Διαφήμιση
Διαφήμιση