Η υποδοχή του νέου έτους γίνεται με γενικά καλό καιρό στην Κρήτη ωστόσο από το βράδυ φαίνεται να… αγριεύει ξανά.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του γνωστού μετεωρολόγου, Μανώλη Λέκκα σήμερα θα υπάρχουν νεφώσεις στην Κρήτη, αυξημένες στα βόρεια και ορεινά τμήματα του νησιού ενώ υπάρχει πιθανότητα για ασθενή παροδική βροχή.

«Το πρωί της Πρωτοχρονιάς οι θερμοκρασίες θα είναι σε αρκετά χαμηλά επίπεδα με την ελάχιστη κοντά στους 0C για τις ορεινές περιοχές και στους  7C στις παράκτιες περιοχές, ενώ η μέγιστη τιμή της αναμένεται να κυμανθεί στους  10 – 12C. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στο ορεινό οδικό δίκτυο, τις πρωινές κυρίως ώρες,  στην πιθανότητα δημιουργίας παγετού σε κάποια σημεία του οδοστρώματος

Αλλαγή όμως στο σκηνικό του καιρού αναμένεται από αργά το βράδυ της Πρωτοχρονιάς  λόγω μίας νέας ψυχρής εισβολής, Σιβηρικής και πάλι προέλευσης, η οποία θα προκαλέσει κάποιες έντονες βροχοπτώσεις στα βόρεια του νησιού, χιονοπτώσεις και πάλι στα ορεινά και ενίσχυση των Βορείων ανέμων στο Αιγαίο. Τα φαινόμενα θα κάνουν πιο έντονα την εμφάνιση τους από τα ξημερώματα της Πέμπτης δίνοντας βροχές σε ολόκληρη την Κρήτη, με τις μεγαλύτερες όμως εντάσεις να σημειώνονται στα βόρεια τμήματα. Οι χιονοπτώσεις θα ξεκινήσουν από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης και πιθανά, λόγω ψυχρότερης μάζας, να κάνουν την εμφάνιση τους και σε χαμηλότερα υψόμετρα απότι της κακοκαιρίας των προηγούμενων ημερών. Οι Βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν σταδιακά στο Αιγαίο από τις νυκτερινές ώρες της Τετάρτης και κατά τη διάρκεια της Πέμπτης θα πνέουν με εντάσεις έως και θυελλώδεις. Η ένταση αυτή των ανέμων προκαλεί μία ανησυχία για τις θαλάσσιες συγκοινωνίες για την Πέμπτη. Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ήδη χαμηλά επίπεδα που έχει πέσει από τις προηγούμενες ημέρες».

Διαφήμιση
Διαφήμιση