HomeΚΡΗΤΗΣυνεχίζονται οι δράσεις στην «Παιχνιδόχωρα»

Συνεχίζονται οι δράσεις στην «Παιχνιδόχωρα»

« Το εργαστήρι του Άϊ Βασίλη»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με αμείωτο ενδιαφέρον, συνεχίζονται όλες τις ημέρες οι δράσεις και οι εκδηλώσεις στην Παιχνιδόχωρα και το εργαστήρι του Άι Βασίλη.

Την Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου, πολλοί ήταν εκείνοι που επέλεξαν να περάσουν μερικές ώρες στην εμπορική αγορά της πλατείας Μικρασιατών με τις υπέροχες λιχουδιές, να παίξουν στο αεροπλανάκι και το καρουζέλ, να δοκιμάσουν τις ικανότητες τους στο αληθινό παγοδρόμιο και να βγάλουν φωτογραφίες με τον Άγιο Βασίλη.

Για μία ακόμα ημέρα οι δράσεις στο σπίτι του Πολιτισμού ήταν πολλές, κάνοντας κυρίως τους μικρούς επισκέπτες να διασκεδάσουν μέσα από παιχνίδια και χριστουγεννιάτικη διάθεση. Ευχετήριες κάρτες, γράμματα στον Άγιο Βασίλη, αμπαλάζ δώρων και κατασκευές από πηλό μαζί με τα ξωτικά, συμπλήρωναν ένα παραμυθένιο σκηνικό, μεταφέροντας μικρούς και μεγάλους, στον κόσμο των Χριστουγέννων.

Πολλά ήταν τα παιδιά που επέλεξαν να συμμετάσχουν στη δράση ανταλλαγής παιχνιδιών και βιβλίων, παίρνοντας καινούρια από τους βοηθούς του Άι Βασίλη και δίνοντας τα δικά τους για άλλα παιδιά, που τα έχουν ανάγκη. Η σημαντική αυτή δράση συνεχίζεται για όλες τις μέρες της Παιχνιδοχώρας σε μία προσπάθεια να μάθουν τα παιδιά τις έννοιες της ανταλλαγής, της ανακύκλωσης αλλά και της προσφοράς.

Το απόγευμα της Πέμπτης, το σπίτι του Πολιτισμού γέμισε με χρώμα και παραμύθι με την παράσταση κουκλοθεάτρου, «Το Κρυστάλλινο Κλειδί των Χριστουγέννων» από τον Σύλλογο UN.I.MA. Κρήτης. Τα παιδιά γέλασαν και διασκέδασαν μέσα από την παράσταση, αφού γνώρισαν τον παμπόνηρο και ζηλιάρη διευθυντή Χριστουγεννιάτικων Τελετών του Χωριού του Άι-Βασίλη που βάζει σε μπελάδες, όχι μόνο τους συγχωριανούς του, αλλά και τα ίδια τα Χριστούγεννα!

Το απόγευμα της ίδιας μέρας η Παιχνιδοχώρα πλημμύρισε από τους ήχους τη λύρας του Γιώργου Βογιατζάκη και του συγκροτήματος του και με παραδοσιακούς χορούς από τον Μουσικοχορευτικό Σύλλογο Χοροκρήτες.

Ο νέος λυράρης και ερμηνευτής Γιώργος Βογιατζάκης, παίρνει τη σκυτάλη από τους δασκάλους της παράδοσης μας και επάξια συνεχίζει στη δική του ξεχωριστή πορεία.  Από αποχρώσεις του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού μέχρι έντεχνες πινελιές και από αισθαντικές μπαλάντες μέχρι την κορύφωση του απαράμιλλου κρητικού γλεντιού, ο Γιώργος Βογιατζάκης και  οι μουσικοί του, παρουσίασαν μια βραδιά πραγματικής ψυχαγωγίας.

Διοργάνωση: – Κ.Ε.ΔΗ.Ρ.

Συνδιοργάνωση: Εμπορικός Σύλλογος Ρεθύμνης –  ΕορτάΖω  και  ΨωνίΖω  στο Ρέθυμνο 2019-2020

Μέγας Χορηγός: ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ ΜΕΤΑΛΛΩΝ ΚΡΗΤΗΣ ΑΕΒΕ

 Υποστηρικτές: Τροχαία Ρεθύμνης, Talos Road Tours, Σώμα Προσκόπων Ρεθύμνης, Δημοτική Φιλαρμονική Ρεθύμνης, 1ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου, 2ο Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου, Παραδοσιακός Σύλλογος Ερωφίλη, Σχολή Χορού Ιωάννας Δρυγιαννάκη, Γυμναστήριο OLYMPIC, Μουσικοχορευτικός Σύλλογος Αρκάδι, Αθλητικό Σωματείο Μαχητικών Τεχνών ΠΟΛΥΔΑΜΑΣ, Μουσικοχορευτικός Σύλλογος Χοροκρήτες, Λύκειο Ελληνίδων Ρεθύμνου (ΛΕΡ), Ποδηλατικός Σύλλογος Ρεθύμνου, Σχολή Χορού Χοροκίνηση, Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης, Όμιλος Κλασικού Αθλητισμού ΟΚΑ Πρέβελη-Τμήμα Πατινιών, Μαζορέτες Dolphin Breaths, Ερυθρός Σταυρός, ΡΕΘελοντώ, Γενική Προμηθευτική ΑΕ (Χαράλαμπος Ορφανουδάκης), Hotel Bracos

Συμμετέχουν: Chimney Cakes Rolling Bakery, Ζαχαρένια Αγριμάκη-Αγροκτήματα Αγριμάκη, Μέλι-Γάλα, Home-Seaside Rethymno, Karma&Farma-Nayias Cookies, Νεκτάριος Νικολακάκης (Πατατουλάκης), Το Χαμόγελο του Παιδιού, Minoan Production-Γιώργος Σηφακάκης (Φωτογραφίες με τον Αϊ Βασίλη)

Χορηγοί Επικοινωνίας:

Sfera 98.7, Politica 89.8, Derti 107.7, Athletic Radio 104.2, Δρόμος 105,4, Δίκτυο 91.5, Ήχος fm 94.2, Team fm 102, Astro fm 9.64, Studio Ρέθυμνο 9.80, Ράδιο Μεγαλόνησος 89.8, Ερωτόκριτος 87.9, Style 100, Creta24.gr, Flashnews.gr, Rethemnosnews.gr, Politica.gr, Cretedoc.gr, Endospolis.gr, Ccretapost.gr, Coupaki.gr, Aera.gr, Ρέθεμνος, Κρητικη Επιθεώρηση, Αντίλαλος, Ρεθεμνιώτικα Νέα.

 Τηλεοπτικός Χορηγός: ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ CRETA

Facebook: https://www.facebook.com/paixnidoxwra/

Instagram: https://www.instagram.com/paixnidoxora/

640x960

Διαφήμιση
Διαφήμιση