HomeHL-WorldΛωρίδα της Γάζας: Αντίποινα του Ισραήλ για την εκτόξευση ρουκετών

Λωρίδα της Γάζας: Αντίποινα του Ισραήλ για την εκτόξευση ρουκετών

Βομβάρδισαν στόχους Παλαιστινίων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με μαχητικά αέρος το Ισραήλ βομβάρδισε περιοχή στη Λωρίδα της Γάζας τα ξημερώματα, ως αντίποινα για την εκτόξευση ρουκετών μερικές ώρες πριν, από παλαιστίνιους.

Η επίθεση γνωστοποιήθηκε μέσω Twitter από τον Ισραηλινό στρατό, που αναφέρει πως έπληξαν «έναν αριθμό στόχων» σε θέσεις «της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς».

Νωρίτερα, είχαν εκτοξευτεί ρουκέτες προς την παραθαλάσσια πόλη Ασκελόν του Ισραήλ, οι οποίες αναχαιτίστηκαν από το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας «Σιδηρούς Θόλος». Από την απόπειρα επίθεσης με ρουκέτες, χρειάστηκε να φυγαδευτεί ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος βρισκόταν στην περιοχή, μιλώντας σε συγκέντρωση.

Αφού είχε λήξει αρχικά ο συναγερμός, βγήκε και πάλι στο κοινό και είπε: «Όποιος έριξε ρουκέτες την προηγούμενη φορά, δεν είναι μαζί μας πια. Κι όποιος έριξε τώρα, καλά θα κάνει να αρχίσει να ετοιμάζει βαλίτσες», πρόσθεσε.

Σήμερα Πέμπτη το Λικούντ, το δεξιό κόμμα στο οποίο ανήκει ο Νετανιάχου, αναμένεται να διεξαγάγει ψηφοφορία για να αναδείξει τον ηγέτη που θα το οδηγήσει στις νέες πρόωρες εκλογές της 2ας Μαρτίου. Η πιθανότερη έκβαση της ψηφοφορίας θεωρείται η επανεκλογή του Νετανιάχου στην ηγεσία του Λικούντ.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση