HomeHL-9Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης… ψυχών από λιμενικούς στα Χανιά

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης… ψυχών από λιμενικούς στα Χανιά

Συνελήφθησαν οι διακινητές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κύκλωμα διακίνησης μεταναστών εξαρθρώθηκε χθες το πρωί από λιμενικούς στα Χανιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost όλα συνέβησαν την Τετάρτη το πρωί, όταν κατά τη διάρκεια ελέγχου στο πλοίο της γραμμής από Πειραιά για Σούδα, οι άντρες του Λιμεναρχείου είδαν 10 περίπου αλλοδαπούς να αποβιβάζονται όλοι μαζί από το καράβι. Αυτό κίνησε τις υποψίες των λιμενικών οι οποίοι και τους παρακολούθησαν διακριτικά.

Λίγο αργότερα τους είδαν να μπαίνουν σε αυτοκίνητο το οποίο τους περίμενε σε κάποιο άλλο σημείο του λιμανιού το οποίο είχε επίσης αποβιβαστεί από το πλοίο.

Οι άντρες του Λιμεναρχείου προσπάθησαν να σταματήσουν για έλεγχο το αυτοκίνητο όμως ο οδηγός επεχείρησε να διαφύγει ωστόσο δεν τα κατάφερε.

Από την προανάκριση και σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, διαπιστώθηκε ότι ο 26χρονος Μαροκινός οδηγός του αυτοκινήτου, σε συνεργασία με έναν 56χρονο Χανιώτη, επρόκειτο να μεταφέρει τα 10 άτομα σε σπίτι σε περιοχή της Κισσάμου και από εκεί θα έφευγαν με ιστιοφόρο προς το εξωτερικό.

Οι δύο διακινητές συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν το μεσημέρι στον Εισαγγελέα όπου τους άσκησε δίωξη για κατά συναυτουργία διευκόλυνση διακίνησης παράνομων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας.  Οι δράστες ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν αύριο στις 12.30 το μεσημέρι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δέκα μετανάστες οι οποίοι είναι όλοι άντρες και έχουν καταγωγή οι 6 από το Ιράκ και οι 4 από το Ιράν, πέρασαν το βράδυ στο Αστυνομικό Μέγαρο των Χανίων όπου και  ξεκίνησαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση