HomeHL-9Ένοχη χωρίς ελαφρυντικά η οδηγός που έκοψε το νήμα της ζωής του Μανώλη και της Φανής

Ένοχη χωρίς ελαφρυντικά η οδηγός που έκοψε το νήμα της ζωής του Μανώλη και της Φανής

Πέντε χρόνια από το φρικτό τροχαίο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πέντε χρόνια έχουν περάσει από το φρικτό τροχαίο που είχε σημειωθεί αρχές Απριλίου του 2014, όταν η μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο άτυχος Μανώλης Τζομπανάκης με συνεπιβάτιδα τη σύζυγο του Φανή Tεριζάκη, συγκρούστηκε με αυτοκίνητο.

Ο Μανώλης και λίγες μέρες μετά και η σύζυγός του Φανή, «έφυγαν» τόσο αναπάντεχα και τόσο άδικα βυθίζοντας στο πένθος ολόκληρη τη Μεσαρά.

Χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, σύμφωνα με την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ, έκρινε ένοχη χωρίς ελαφρυντικά την οδηγό που μπήκε στο αντίθετο ρεύμα και χτύπησε τη μηχανή στην οποία επέβαιναν.

ff

Το παιδί που έχασε και τους δυο του γονείς

Το 12χρονο τότε παιδί τους, μέσα σε μία στιγμή έχασε και τους δύο γονείς της… Κλήθηκε να τους αποχαιρετήσει με διαφορά μόλις μίας εβδομάδας.

Πρώτα κήδεψε τον πατέρα της και λίγες ημέρες αργότερα είπε το τελευταίο “αντίο” και στη μητέρα της. Μία ασύλληπτη τραγωδία για ένα παιδί που ορφάνεψε και από τους δυο γονείς του εντελώς αναίτια και παράλογα.

Σήμερα αυτό το κορίτσι προετοιμάζεται για τις πανελλήνιες εξετάσεις με την αγάπη και τη φροντίδα των παππούδων που έχουν αναλάβει την επιτροπεία του με απόφαση του Ειρηνοδικείου Μοιρών.

Εκείνοι μόνο ξέρουν πώς πέρασαν πέντε και πλέον χρόνια χωρίς τον Μανόλη και τη Φανή, εκείνοι μόνο ξέρουν τον πόνο που βιώνουν αλλά και τη μεγάλη και ιερή ευθύνη που φέρουν απέναντι σε αυτό το κορίτσι που στερήθηκε τόσο άδικα και βίαια τους γονείς του.

Το φρικτό τροχαίο που συγκλόνισε την Κρήτη και βύθισε στο πένθος τη Μεσαρά

Το φοβερό τροχαίο που εκδικάστηκε χθες σε ό,τι αφορά στο ποινικό σκέλος της υπόθεσης, είχε σημειωθεί στις 4 Απριλίου του 2014, στο ύψος της Αγίας Βαρβάρας. Ο Μανόλης και η Φανή επέστρεφαν με τη μηχανή στις Μοίρες από το Ηράκλειο όπου είχαν πάει βόλτα. Ξαφνικά έπεσε πάνω τους ένα αυτοκίνητο το οποίο εισήλθε στο ρεύμα κυκλοφορίας τους με μεγάλη ταχύτητα.

Η μηχανή καρφώθηκε στις προστατευτικές μπάρες ενώ τα σώματα των επιβαινόντων βρέθηκαν στην άσφαλτο. Ο 41χρονος Μανόλης βρήκε ακαριαίο θάνατο λόγω μαζικής αιμορραγίας συνεπεία πολλαπλών κακώσεων.  Η 41χρονη Φανή υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, πάλεψε, δεν τα κατάφερε όμως. Ξεψύχησε μία εβδομάδα μετά.

Η είδηση της διπλής τραγωδίας βύθισε στο πένθος ολόκληρη τη Μεσαρά. Ο Μανόλης και η Φανή ήταν δεμένο ζευγάρι και ιδιαίτερα αγαπητοί άνθρωποι στην τοπική κοινωνία. Ο Μανόλης ήταν ηλεκτρονικός και διατηρούσε καφετέρια, η Φανή είχε κατάστημα με φο μπιζού.

Ένοχη η οδηγός για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή

Η νεαρή οδηγός του εμπλεκόμενου αυτοκινήτου, η οποία δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο αλλά εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο της, κρίθηκε ένοχη χωρίς ελαφρυντικό για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου την καταδίκασε σε συνολική ποινή φυλάκισης έξι ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Να σημειωθεί ότι σε ό,τι αφορά στο αστικό σκέλος της υπόθεσης, έχει εκδικαστεί και σε πρώτο και σε
δεύτερο βαθμό. Σύμφωνα με την πολιτική αγωγή, αποδίδεται αποκλειστική υπαιτιότητα στην οδηγό του
αυτοκινήτου. Ωστόσο μέχρι και σήμερα η οικογένεια δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ καθώς έχει υπάρξει ανάκληση της άδειας της ασφαλιστικής εταιρείας.

Ο εκ των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής κ. Μάνθος Πηρουνάκης (ο έτερος συνήγορος ήταν ο κ. Γιώργος Στειακάκης) τόνισε ότι το δικαστήριο αξιολόγησε τόσο την οδηγική συμπεριφορά της κατηγορουμένης όσο και την εν γένει συμπεριφορά της απέναντι στην οικογένεια και στο παιδί και γι’ αυτό δεν της αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Όπως ανέφερε, αυτό ήταν και το παράπονο της οικογένειας, ότι δηλαδή η οδηγός όλα αυτά τα χρόνια δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον για το παιδί που έμεινε πίσω, ότι δεν έκανε καμία κίνηση έμπρακτης συγγνώμης. Μπορεί
να ζητήθηκε συγγνώμη, όμως για τους παππούδες και τα αδέρφια των δύο θυμάτων ήταν μία συγγνώμη χωρίς αντίκρισμα.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση