Οι σαρωτικοί έλεγχοι της Δημοτικής Αστυνομίας με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας συνεχίζονται και στο Ηράκλειο, στα πλαίσια εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου, με τα αποτελέσματα να είναι απτά, από το πρώτο κιόλας διάστημα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πρόστιμα είχαν βεβαιωθεί και πριν την εφαρμογή του Νόμου, στα μέσα του Οκτώβρη, όμως τους τελευταίους μήνες οι έλεγχοι έχουν ενταθεί.

Οι έλεγχοι επικεντρώνονται κυρίως σε επιχειρήσεις, αλλά και Υπηρεσίες. Τα πρόστιμα αφορούν κυρίως ελλείψεις των επιχειρήσεων, όπως για παράδειγμα το λεγόμενο βιβλίο αναφοράς που πρέπει να υπάρχει σε κάθε επιχείρηση και το οποίο σφραγίζεται από το Τμήμα Καταστημάτων του Δήμου Ηρακλείου.

Φυσικά έχουν βεβαιωθεί πρόστιμα για κάπνισμα εντός κλειστών χώρων, αλλά και για τασάκια στα τραπέζια.

Ειδικότερα από τις αρχές του έτους και πριν τον τελευταίο αντικαπνιστικό νόμο, έχουν διενεργηθεί 105 έλεγχοι ενώ έχουν βεβαιωθεί επίσης 11 πρόστιμα των 500 ευρώ, την ώρα που οι περισσότεροι- το τελευταίο ειδικά διάστημα- συμμορφώνονται, όπως ανέφερε στο cretapost, o Υποδιευθυντής Δημοτικής Αστυνομίας Ηρακλείου, Γιώργος Τρούκης.

Τα πρόστιμα αφορούσαν περισσότερο σε επιχειρήσεις, χωρίς να λείπουν και αυτά που βεβαιώθηκαν μεμονωμένα σε καπνιστές.

Χαρακτηριστική ήταν και η πρόσφατη περίπτωση καθαρίστριας που εντοπίστηκε να καπνίζει στον χώρο εργασίας της, δηλαδή στον χώρο της κλινικής του διευθυντή.

Μάλιστα για την περίπτωση αυτή στην καθαρίστρια επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 100 ευρώ καθώς κάπνιζε εν ώρα εργασίας μέσα στην κλινική και στη διευθύντρια της κλινικής 500 ευρώ.

Είναι χαρακτηριστικό πάντως, ότι την περασμένη Δευτέρα, όπως αναφέρει μιλώντας στο cretapost.gr,  o Υποδιευθυντής Δημοτικής Αστυνομίας Ηρακλείου, Γιώργος Τρούκης, σε έλεγχο που έγινε σε 10 περιπτώσεις δεν βεβαιώθηκε πρόστιμο καθώς ήταν όλοι νόμιμοι και είχαν συμμορφωθεί με τα νέα δεδομένα.

Σε κάθε περίπτωση, δέσμευση του ίδιου και της υπηρεσίας είναι ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν.

Να σημειωθεί ότι οι έλεγχοι γίνονται από μικτά κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας και της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση