HomeΕΛΛΑΔΑΧατζηδάκης: Επιταχύνεται ο αγωγός EastMed

Χατζηδάκης: Επιταχύνεται ο αγωγός EastMed

Η Ελλάδα προχωρά στο δικό της πρόγραμμα εξόρυξης υδρογονανθράκων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την επιτάχυνση των διαδικασιών για τον αγωγό φυσικού αερίου EastMed, αλλά και της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, έργων με γεωστρατηγική διάσταση, επεσήμανε ο Κωστής Χατζηδάκης κατά την τοποθέτησή του για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2020.

Ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος ανέφερε για τον EastMed πως «είναι σταθερή η δέσμευση Ελλάδας και Ισραήλ ότι θα προχωρήσει. O κ. Ερντογάν έχει τη δική του αντίληψη. Αλλά έχουμε και εμείς τη δική μας».

Σε άλλο σημείο, προσέθεσε: «Η Ελλάδα δεν ετεροπροσδιορίζεται. Προχωρά αποφασιστικά στο δικό της πρόγραμμα εξόρυξης υδρογονανθράκων με σεβασμό στο περιβάλλον, αλλά και με βάση το εθνικό συμφέρον».

Ειδικότερα για τον άξονα της ενεργειακής πολιτικής, είπε:

  • To πρώτο σημείο αφορά τον αγωγό φυσικού αερίου EastMed. Είναι σταθερή η δέσμευση Ελλάδας και Ισραήλ ότι θα προχωρήσει. O κ. Ερντογάν έχει τη δική του αντίληψη. Αλλά έχουμε και εμείς τη δική μας!
  • Είναι επίσης σταθερή η δέσμευση της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ ότι θα προχωρήσει η ηλεκτρική διασύνδεση μεταξύ των τριών χωρών. Η άρση της απομόνωσης της Κύπρου στο επίπεδο της ηλεκτρικής ενέργειας είναι για εμάς προτεραιότητα!
  • Υπογράψαμε τη διακυβερνητική συμφωνία για τον αγωγό φυσικού αερίου IGB Ελλάδας-Βουλγαρίας. Στόχος μας να τεθεί σε λειτουργία σε 2 με 3 χρόνια.
  • Ξεμπλοκάρουμε την Υπόγεια Αποθήκευση Φυσικού Αερίου στην Καβάλα, για να προχωρήσει ο σχετικός διαγωνισμός.
  • Στηρίζουμε ένα έργο στρατηγικής σημασίας για τη χώρα όπως είναι ο πλωτός Σταθμός Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στην Αλεξανδρούπολη (FSRU).
  • Και τέλος, διαμηνύουμε ότι η Ελλάδα δεν ετεροπροσδιορίζεται! Προχωρά αποφασιστικά στο δικό της πρόγραμμα εξόρυξης υδρογονανθράκων με σεβασμό στο περιβάλλον, αλλά και με βάση το εθνικό συμφέρον.

iefimerida.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση