HomeHL-9Αιματηρή συμπλοκή στα Σφακιά: Η πρόταση του Εισαγγελέα

Αιματηρή συμπλοκή στα Σφακιά: Η πρόταση του Εισαγγελέα

Ένοχοι και οι τρεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την ενοχή και των τριών κατηγορουμένων αλλά με αναγνώριση ελαφρυντικών πρότεινε ο Εισαγγελέας της έδρας για την ανταλλαγή πυροβολισμών και τους τραυματισμούς στο λιμάνι της Χώρας Σφακίων τον Ιούλιο του 2014.

Σύμφωνα με τα haniotika-nea.gr, για τα δύο αδέλφια πρότεινε την ενοχή τους με βάση το κατηγορητήριο αναγνωρίζοντας ελαφρυντικά, ενώ για τον τρίτο κατηγορούμενο πρότεινε επίσης ελαφρυντικά.

Υπενθυμίζεται ότι η  δίκη στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων ξεκίνησε χθες και πρωτόδικα οι τρεις βασικοί κατηγορούμενοι είχαν καταδικαστεί σε 13 χρόνια φυλάκιση με αναστολή μέχρι το Εφετείο, ενώ ένας κατηγορούμενος είχε αθωωθεί.

Κατηγορούμενοι στο Εφετείο ήταν ένας άνδρας που είχε τραυματιστεί στο θώρακα από την ανταλλαγή των πυροβολισμών από τη μια οικογένεια, και δύο άνδρες που είχαν τραυματιστεί στα πόδια από την άλλη οικογένεια. Συνολικά έπεσαν 22 πυροβολισμοί από τα δύο μέρη (με πιστόλι τύπου Beretta, με 45αρι και με 32αρι). Οι κατηγορούμενοι κατέθεσαν ως μάρτυρες των γεγονότων, επίσης κατέθεσαν αυτόπτες μάρτυρες, ενώ διαβάστηκαν και τα αναγνωστέα έγγραφα.

Αιτία της αντιπαράθεσης τα δρομολόγια “taxi boat” από τη Χώρα Σφακίων στις νότιες παραλίες του νησιού. Και τα δύο μέρη υποστήριξαν στην ακροαματική διαδικασία ότι η άλλη πλευρά ήταν αυτή που άνοιξε πρώτα “πυρ” σε βάρος τους και ότι ήταν αυτή που είχε ανθρωποκτόνο διάθεση.

Διαφήμιση
Διαφήμιση